Tapolcán rendezték meg a magyar bajnokságot

2020.09.09. 12:29

Megyaszai Balázs ezüstöt nyert

Tapolcán rendezték meg a korcsoportos sakk ma­­gyar bajnokságot a 12 éves fiúk mezőnyében.

Munkatársunktól

A viadalra harminckét fiatal adta le a nevezését, és a mezőnyben – amelyben volt többek között debreceni, budapesti, szombathelyi és győri induló – találhattunk szegedieket is.

A Maróczy Géza SE-ből a legjobb eredményt a hódmező­vásárhelyi Megyaszai Balázs érte el, aki a népes mezőnyben veretlenül a második helyet szerezte meg. Megyaszai a hét partiján összesen öt pontot gyűjtött (3 győzelem, 4 döntetlen), 28 Élő-pontot is szerzett, így csak az ajkai Kolimár Kristóf tudott megelőzni a hét mérkőzésen összegyűjtött 5,5 pontjával. A szegedi tehetség ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, amelyet Törökországban rendeznek meg.

Fotó: Maróczy SE

A szegedi Maróczy SE további indulói közül Puskás Mihály 4 pontot gyűjtve a tizennegyedik helyen végzett, míg Vadkerti Bence a megszerzett három pontjával a 24. helyen fejezte be a magyar bajnokságot. A 10 évesek mezőnyében Vad Roland Tibor a 18., Puskás Gergely a 33. helyen végzett a tapolcai korosztályos viadalon – mindketten a szegedi Maróczy SE versenyzői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában