Esélyes a szabadkártyára

2020.10.21. 17:41

Álomból céllá vált a paralimpia

Régóta álmodozik a paralim­piai indulásról Mocsári Bence, és egyre inkább úgy tűnik, hogy az álom jövőre valósággá válhat. Elmúlt időszakát a hazai versenyek tették ki, de bízik benne, hogy jövőre ismét pontszerző futamokon indulhat.

Tóth Alex

Tele van elszántsággal a makói paratriatlonista, aki jövőre tovább dolgozhat álmáért.

Fotó: Palkovits Tamás

Érdekes szezont tudhat maga mögött Mocsári Bence, aki egy évvel ezelőtt még mindenkivel együtt azt gondolta, napjainkra már befejeződnek a paralimpiai játékok Tokióban. Nem tudhatta, hogy a koronavírus-járvány majd átírja a forgatókönyvet, de összességében jól éli meg a nem várt eseményeket.

Bence eredetileg úszóként kezdte sportpályafutását, majd edzője, Balla Péter látta meg benne a triatlonhoz szükséges adottságokat, hiszen a húszéves makói fiú nemcsak kiválóan úszik, hanem remekül fut is. Hosszas győzködést követően adta be a derekát a váltásra, ám azóta kiderült, megérte. Sorozatban éri el a nagyobbnál nagyobb sikereket, amelyek eredményeképpen tavaly elnyerte lapunknál az Év Parasportolója címet.

– Összességében úgy gondolom, hogy jól jöttem ki a koronavírus-helyzetből, mert bár az uszodák zárva tartottak, jobban rá tudtam feküdni a kerékpározásra. Emellett tolódott egy évvel a paralimpia is, amely szintén az előnyömre válhat, hiszen most sokkal jobb formában érzem magam, ezt az időeredményeim is igazolják – foglalta össze Mocsári, majd hozzátette, az edzéshiány miatt a vízbeli teljesítménye valamelyest visszaesett, de úszói múltjának köszönhetően ezt könnyen tudja orvosolni.

Tele van elszántsággal a makói paratriatlonista, aki jövőre tovább dolgozhat álmáért.
Fotó: Palkovits Tamás

Őszi időszakát a hazai ver­senyek tették ki, indult többek között országos bajnokságon Tiszaújvárosban és Ve­­resegyházán is, mindkét helyszínről aranyéremmel térhetett haza. Legutóbb az SZTE színeiben versenyzett, a MEFOB Rókaűzők váltó fu­­tóversenyén vállalt egy nehezebb, 13 kilométeres szakaszt, amellyel második helyhez se­­gítette hozzá csapatát.

– Na­­gyon elfáradtam, de úgy érzem, hogy rendben volt a futóteljesítményem. Új dolgot próbálhattam ki, hiszen az én szakaszom a nehéz kategóriába esett, sok emelkedővel, amihez az Alföldről érkezve nem nagyon vagyok hozzászokva – fogalmazott Bence, illetve elárulta, a verseny előtt izgult a nem megszokott pálya miatt, de sikerült leküzdenie a rá váró nehézségeket.

A hazai sikerek mellett bízik benne, hogy a 2021-es évben ismét lehetősége adódik nemzetközi porondon fellépni, hi­­szen ha a egészségügyi helyzet úgy engedi, akkor jövőre veszi kezdetét az újraírt kvalifikácis időszak, ahol pontszerző versenyeken szerepelhetne. – Jelenleg 18. vagyok a világranglistán, ami azt jelenti, hogy a biztos kijutáshoz 6 helyet kellene javítanom. Már nagyon régóta álmodozom erről, és ez már nemcsak álom, hanem cél is egyben – mesélte, és miközben megfogalmazta célját, hal­­lani lehetett hangjában az elszántságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában