Rendkívüli izgalmak, 9–9-es döntetlen

2020.10.07. 20:35

Fordulatos meccsen szerzett pontot a Szeged Debrecenben

Öt másodperc választotta el a győzelemtől a Szegedi VE férfi vízilabdacsapatát Debrecenben, ahol végül 9–9-re végeztek Szabó Zoltán tanítványai az OB I. 8. fordulójában.

Becsei Dávid

A mérkőzés első gólját a 42 éves klasszis, Kiss Csaba lőtte.

Fotó: Karnok Csaba - archív

A férfi vízilabda OB I. 8. fordulójának nyolc mérkőzéséből négyet – köztük a Metalcom Szentes–Ferencváros találkozót – pozitív koronavírus-tesztek miatt a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) későbbi időpontra halasztotta. Az UVSE–Eger meccset ma 18.30-kor (tv: M4 Sport) játsszák. Szerda este magabiztos sikert aratott a Vasas Pécsett, míg a vírustól sújtott OSC végre elkezdhette bajnoki szereplését, kispadján pedig debütált az OB I.,-ben a világ- és olimpiai bajnok vízilabdázó, Varga Dániel. Az újbudaiak 18–3-ra nyertek Tatabányán, többek között az öt gólt jegyzett, 2014 és 2017 között Szegeden is megfordult Manhercz Krisztián vezérletével.

A szegediek már ötödik bajnoki mérkőzését játszották idén, ezúttal Debrecenben. Ötödször idegenben, mivel két hazai meccsét a Miskolc és a Kaposvár ellen, valamint az idegenbeli OSC-vel szembeni találkozót az ellenfeleknél talált fertőzött játékosok miatt halasztani kellett.

Szegedi szempontból álomszerűen indult a találkozó, hiszen az eddigi hat meccsét elveszítő Debrecen otthonában rögtön az első támadásból megszerezték a vendégek a vezetést Kiss Csaba révén, majd Boros Tamás növelte az előnyt. Gólváltás után 1–3-ról indult a második negyed, amelyet a hazaiak jó védekezésüknek is köszönhetően 2–0-ra megnyertek.

A mérkőzés első gólját a 42 éves klasszis, Kiss Csaba lőtte.
Fotó: Karnok Csaba – archív

Fogadkoztak az összecsapás előtt a debreceniek, hogy második hazai mérkőzésükön már nyerni szeretnének – a bombaerős Szolnoktól 15–7-re kikaptak –, ehhez mérten rendkívül nehéz dolga volt a második félidő során Szabó Zoltán tanítványainak.

Fordulatos harmadik negyedben 4–3-ról fordított a Szeged 5–4-re, majd már 7–5-re vezetettek a hazaiak, de Sánta két másodperccel a szünet előtt kozmetikázott. A záró nyolc perc elképesztő izgalmakat hozott. Másfél perccel a vége előtt Kürti akciógólja után már 8–9 állt az eredményjelzőn, de csak egy ponttal utazhatott haza a Szeged, mivel a hazaiak emberelőnyből öt másodperccel a dudaszó előtt egyenlítettek.

Debrecen–Szegedi VE 9–9 (1–3, 2–0, 4–3, 2–3)

E.ON férfi vízilabda OB I., 8. forduló. Debrecen. Vezette: Homonnai, Füzesi.

Debrecen: Kósik – Smitula, Stefanidesz 1, Süveges 2, Macsi P. 4, Zsilák 1, Macsi M. Csere: Oltean, Krasznai, Nagy N. 1, Pethe, Takács, Bodoróczki. Vezetőedző: Miroslav Bajin.

Szegedi VE: Molnár – Sánta 1, Kürti 3, Kiss Cs. 1, Palotás, Horváth Zs. 1, Boros 1. Csere: Somlai 1, Baj 1, Mekkel, Tóth Gy., Farkas. Vezetőedző: Szabó Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 14/3.

Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Kipontozódott: Krasznai, Süveges, ill. Horváth Zs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában