Sorozatban harmadszor győzött a Szeged SZTE

2020.10.24. 09:22

Háborút nyertek

Folytatta remek sorozatát a Szeged SZTE női vízilabdacsapata, amely sorozatban harmadik meccsét nyerte meg az OB I.-ben. Az 5. fordulóban a III. Kerületi TVE-t fogadták ideiglenes otthonukban, a mórahalmi Móradombi uszodában, ahol góleső után 17-14-re nyertek a Tisza-partiak.

B.D.

A márciusban átadott, impozáns látványt nyújtó mórahalmi uszodában játszotta bajnoki mérkőzését a Szeged SZTE a III. Kerület ellen, ugyanis az újszegedi sportuszodában sátorállítási munkálatokat végeznek.

Vendéggóllal indult a találkozó, amelyen második támadása után átvette az irányító szerepét a Szeged. Potyogtak a gólok, a második negyed elején már 5-1-re vezettek a hazaiak, de rangadóhoz mérten a fővárosiak a nagyszünetre ledolgozták hátrányukat. Ekkor 9-9 állt az eredményjelzőn, fordulás után viszont Varga Tamás tanítványai gólt sem kaptak, négyet viszont lőttek. A záró nyolc perc is gólesőt hozott, amelyet a vendégek 5-4-re nyertek meg, de a Szeged SZTE győzelme nem forgott kockán, így az első mórahalmi OB I.-es meccs 17-14-es hazai sikerrel zárult.

Legközelebb november 7-én, Egerben vár bajnoki a Szegedre.

Varga Tamás: – Boldog vagyok, hogy egy ilyen fantasztikus uszodában játszhattunk, nagyszerű élmény volt. Tizenöt héttel ez előtt arra kértem a lányokat, hogy higgyenek benne, a tizenharmadik, tizenötödik hétre csúcsformában lesznek. Ez már látszott a Honvéd ellen, Tatabányán még jobban. Örülök, hogy azt a védekezést, amit szeretek és kérek immár három éve, most szinte hibátlanul megcsináltuk. Ennek a meccsnek igazán az a presztízsértéke, hogy egy olyan csapat ellen nyertünk, amelynek fantasztikus edzője és kiváló – nálunk jobb – játékosállománya van. Ami miatt pedig nyertünk, az a szív, az akarat, valamint, hogy ma az én 8-9 játékosom jobb volt a túloldalon levő 10-11 vízilabdázónál. Sokat nem tudtam cserélni, ki kellett bírniuk a lányoknak. Ez egy háború volt, ezekért érdemes edzőnek lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában