A magyar válogatott Izland ellen játszhat novemberben az Eb-ért

2020.10.09. 17:04

Közelebb kerültek az álomhoz

A Bulgária elleni idegenbeli sikerrel (3–1) már csak egy lépés választja el a magyar labdarúgó-válogatottat az Eb-részvételtől. Ezt a lépést november 12-én Izland ellen Budapesten lehet megtenni.

Mádi József

Magyar öröm Szófiában.

Fotó: Szabó Miklós

Elbírta az esélyesség terhét a magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi együttese Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai Á. – Fiola (Botka, 82.), Sigér, Nagy Á. (Gazdag, 82.), Kalmár (Hangya, 70.), Holender (Nego, 70.) – Szalai Á. (Nikolics, 59.), Sallai R. összeállításban ugyanis 3–1-re nyert Szófiában Bulgária ellen, így készülhet a november 12-én Budapesten Izland ellen rendezendő play off-döntőre. Izland otthon 2–1-re verte Romániát.

A magyar válogatottnak csak néha kellett izgulnia, főleg amikor a lengyel bíró (Marciniak) a VAR-t nézegette 11-es gyanús eseteknél, amúgy a mérkőzés nagy részében jól, és ami a leglényegesebb, eredményesen futballozott – kegyetlenül kihasználta az adódó helyzeteit. Tegyük hozzá, a három találatunkhoz egyaránt kellett egy kis szerencse is: a 17. percben egy szöglet után Orbán testéről pattant a kapuba a labda, a szünet utáni második percben Kalmár szabadrúgása után a szétnyíló sorfalban álló bolgár játékoson kapott érdekes falsot a labda, így gyorsult fel a vizes füvön és kötött ki a bal alsó sarokban, majd a 75. percben úgy tűnt, Hangya elveszíti a labdát, ám végül nála maradt, innentől pedig tanítanivaló volt, ahogy dropból beadta, Nikolics pedig két védő között a legjobb helyen volt. De azt is tudjuk, azok mellé áll a szerencse, akik tesznek is érte. Gulácsinak az első félidőben háromszor kellett bravúrral védenie, a hajrában kapott Jomov-gól pedig már csak kozmetikázott az eredményen.

A folytatásban november 12-én Izland következik Budapesten, legalábbis a play off döntőjében. A magyar válogatott viszont a Nemzetek Ligájában vasárnap 20.45-től már Belgrádban szerepel a szerbek ellen, akik szintén sikerrel vették a saját kategóriájuk elődöntőjét Norvégia ellen hosszabbítás után (2–1). Ezen Szoboszlain kívül nem számíthat Marco Rossi Sigér Dávidra és Sallai Rolandra sem, így viszont vasárnap keretbe kerülhet a hódmezővásárhelyi védő, Kecskés Ákos és a vajdasági támadó, Szőke Adrián is – ők most kimaradtak a meccsre nevezettek közül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában