Megtalálták régi-új edzőjüket

2020.11.04. 16:40

Vojkovics Gyula váltja Zubai Gábort, másfél hete van a csapattal újra összecsiszolódni

Régi-új szakember váltja a PC Trade Szegedi NKE NB I./B-s női kézilabdacsapatának kispadján a nyáron kinevezett, de az elmúlt héten közös megegyezéssel távozott vezetőedzőt, Zubai Gábort. Vojkovics Gyula visszatér, aki legutóbb az NB I.-es SZISE trénereként dolgozott.

Becsei Dávid

PC Trade Szeged női kézilabda csapat sajtótájékoztatója. Zubai Gábor öt mérkőzésen irányította a PC Trade Szegedi NKE-t.

Fotó: Frank Yvette

A magyar férfi kézilabda-válo­gatott és a MOL-PICK Szeged egykori beállójának öccsével, a Mezőkövesdről igazolt Zubai Gáborral kezdte meg az idényt a kispadon a PC Trade Szegedi NKE. A fiatal szakemberrel öt bajnoki találkozón kétszer győzött, négy pontot gyűjtött a csapat az NB I./B Keleti csoportjában. Az elmúlt héten viszont szerződést bontott egymással a klub és a szakember.

– Közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy a jövőben nem Gábor irányítja a csapatunkat vezetőedzőként. Visszatér hozzánk egy régi ismerős, Vojkovics Gyula lesz ismét a PC Trade Szegedi NKE edzője – tájékoztatta lapunkat a klub stratégiai igazgatója, Vadkerti Attila.

Vojkovics Gyula legutóbb a 2018–2019-es idényben irányította a PC Trade Szegedi NKE-t, akkor a másodosztály Keleti csoportjában tizenkét csapat közül a 8. lett együttese.

2019 nyarán az NB I.-es Szent István SE csábította el Szegedről, a szakmai előrelépésben pedig akkori klubja is támogatta. Az új idényben viszont már nem ő irányította a csapatot.



Zubai Gábor öt mérkőzésen irányította a PC Trade Szegedi NKE-t.

Fotó: Frank Yvette

– Sajnálom, hogy nem fe­jezhettük be az előző idényt, ettől függetlenül rengeteget dolgoztunk a lányokkal. Pozitívan gondolok vissza erre az időszakra, hiszen rengeteget tanultam, remélem, ezt a megszerzett tudást, tapasztalatot újbóli szegedi munkám során kamatoztatni tudom majd – árulta el lapunknak Vojkovics Gyula.

A tréner már el is kezdte a munkát, az első edzést kedden délelőtt vezényelte a keret számára, amellyel már jól ismerik egymást.

– A keret 90%-ával dolgoztam már együtt, a többieket pedig videókról ismerem, mert rengeteg mérkőzést visszanézek. Másfél hét múlva játszunk először, ami nagyon jól jön nekünk, mert össze tudunk csiszolódni – jegyezte meg a 31 éves vezetőedző.

Első osztályú kitérője után sem változott hitvallása. Várta már az újabb megbízatást, hiányzott számára a kézilabda szoros köteléke.

– Dolgozni kell ezerrel, az mindig kifizetődő. A fizikai és mentális terheltség egészséges egyvelegét kell, hogy megfelelően ötvözzük a sikerek érdekében – tekintett a jövőbe, majd megfogalmazta, milyen céljai vannak.

– A legfontosabb az, hogy mindenképpen bennmaradjunk, hiszen ez most nehezebb. A biztos tagság megőrzése miatt a hetedik helynél hátrébb nem végezhetünk, különben osztályozók várnak ránk – zárta a beszélgetést Vojkovics Gyula, aki jövő szombaton Dunakeszin debütálhat a szegedi kispadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában