Henigman piros lapja döntő volt

2020.12.03. 20:47

Bodón nem múlt semmi, de szegedi vereség Flensburgban

Kétszer felállt háromgólos hátrányból, de a második félidő végzetes volt a MOL-PICK Szeged számára, amely 26–24-es vereséget szenvedett a Flensburg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 9. fordulójában.

Becsei Dávid

Szeged – 2020.11.26. MOL-PICK Szeged-Elverum férfi kézilabda-mérkőzés, Bajnokok Ligája a sportcsarnokban. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba - archív

Továbbra sem számíthatott Juan Carlos Pastor vezetőedző Källmanra, Sigurmannssonra, Zsitnyikovra, Sostaricra és Stepancicra. Visszatért megbetegedése után Mirko Alilovic a keretbe, a szezon közebn igazolt Martin Stranovsky viszont kisebb sérülése el sem utazott Flensburgba.

Három balszélsőjének távollétében Borut Mackovsekkel, a szlovén válogatott balátlövővel kezdett a szélen a MOL-PICK Szeged. Magnus Röd bombagóljával indult a találkozó, majd az első szegedi gólt Bodó Richárd jegyezte. A mélyen védekező flensburgi fal sok borso tört a szegedi átlövők orra alá, akárcsak bosnyák válogatott kapusa, Benjamin Buric.

A 13. percben 6–3-as hazai előnynél kért időt Juan Carlos Pastor, ugyanis egyelőre elmaradt a jó teljesítmény támadásban és védekezésben is. Jól sikerült az időkérés szegedi szempontból, ugyanis Kaspárek, Canellas és Bodó talált be rövid időn belül hazai gól kísérete nélkül, így a 17. minutumban már Machulla hívta magához övéit 6–6-nál.

Szép támadás végén Radivojevics talált be, így fordított a Szeged, de sokáig nem játszhatott előnyben. Ismét többet hibáztak a Tisza-parti játékosok a félidő derekán támadásban, így egyenlített, majd visszavette a vezetést a Flensburg.

Mikler Roland több fontos védést is bemutatott, ennek ellenére a 27. percre visszaállt a háromgólos különbség 11–8-nál. A hátralevő időből a MOL-PICK Szeged jött ki jobban, Canellas és Radivojevics betalált, míg LaHampus Wanne fölé pattintott egy hétméterest, így a szünetben 11–10 állt az eredményjelzőn.

A 35. percben Nik Henigman lőtt bombagólt, 14–12, majd védekezésben erősen vélemény szituáció után a játékvezetők piros lappal kiállították. Mackovsek lövését védte Henigman, Johanessen pedig az üres kapuba lőtte a labdát. Pillanatok alatt megváltozott a játékképe, 16–12-nél kellett másodszor időt kérnie Pastornak.

Innentől már nem termett babér a támadásban sokat hibázó Szegednek, a Flensburg Göran Johannessen vezérletével otthon tartotta a két pontot. Vasárnap 18 órakor a Veszprémi KKFT vendégei lesznek Bánhidiék.

SG Flensburg-Handewitt (német)–MOL-PICK Szeged 26–24 (11–10)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló. Flensburg, Flens-Aréna. Vezette: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok).

SG Flensburg-Handewitt: BURIC– L. Svan 2, Röd 2, Hald, Heinl 1, GOTTFRIDSSON 5, Jöndal 3. Csere: Golla 1, Mensah, JOHANNESSEN 7, Semper 2, Wanne, Steinhauser 3/3. Vezetőedző: Maik Maculla.

MOL-PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 6/1, Kaspárek 1, Bombac 1, BÁNHIDI 4, BODÓ 6, Mackovsek 1. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Canellas 4, Henigman 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 4/3, ill. 1/1.

Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában