Ma 14 órakor

2021.01.19. 15:05

Eldől, mehetnek-e az olimpiára

2020. február 25-én Szentesen tartott főpróbát a női vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai selejtezőre, amit az utolsó pillanatban a kitörő koronavírus-járvány miatt elhalasztottak, majd később az ötkarikás játékokat is. Ezen a héten megtartják a kvalifikációt, Bíró Attila szövetségi kapitány tanítványai ma 14 órakor (élő: M4 Sport) Izrael ellen kezdenek.

Becsei Dávid

Sokat vártak erre a tornára. Hollandia ellen remek főpróbát tartott a magyar női vízilabda-válogatott Szentesen, tömött lelátók előtt a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában 12-7-re győzték le azt a holland együttest, amellyel az olimpiai selejtező egyenes kieséses szakaszában akár még találkozhat is a Bíró-csapat.

Gyakori vendégei egymásnak a magyarok és a hollandok, a budapesti Európa-bajnokság bronzmérkőzés, ez a párosítás hozott magyar sikert.Csongrád-Csanád megyét, vagyis a Szeged SZTE-t vagy a Hungerit-Szentesi VK-t egyetlen játékos sem képviseli a magyar válogatottban, de Gyöngyössy Anikó és Keszthelyi Rita is játszott egy esztendőt a Kurca-parti gárdában, míg szlovákiai származású Rybanska Natasa a szentesi utánpótlás műhelyben nevelkedett két évet, mielőtt 2018-ban a bajnok és kupagyőztes UVSE szerződtette.

Az olimpiai kvalifikációt döntőbe jutással harcolhatja ki Magyarország. Ennek az útnak az elején a csoportkörben azt az Izraelt kell legyőzniük Gangl Edináéknak, amelynek a kezdő centere az a Noy Kerem, aki a nyár óta a Hungerit-Szentesi VK-t erősíti.

A csoportkörben tehát ma Izrael ellen kezdenek a magyarok, majd holnap 16 órakor Kazahsztán, csütörtökön 14 órakor pedig Görögország jön szembe. Várhatóan a csoportból való továbbjutást követően jön a negyeddöntő, majd a selejtező kulcsmeccse az elődöntő lesz, ahol a papírforma alapján Olaszország vagy Hollandia legjobbjai ellen kell kiharcolnia majd a döntőbe jutást és a kijutást az olimpiára Bíró Attila szövetségi kapitány tanítványainak.

Az M4 Sport televízió a magyar női vízilabda-válogatott összes mérkőzését élőben közvetíti az olaszországi Triesztből.

Keszthelyi Rita remek játéka elengedhetetlen lesz az ötkarikás kvalifikációhoz.

Fotó: Vidovics Ferenc

A magyar válogatott olimpiai selejtezős kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros).

Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC).

Tartalék, kapus: Kasó Orsolya (FTC). Mezőnyjátékos: Antal Dóra (UVSE).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában