A csoportelsőségért játszanak

2021.01.25. 12:20

Ma 18 órától Spanyolország következik a férfi kézilabda-világbajnokságon

A lengyelek legyőzése (30–26) után biztossá vált, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott a legjobb nyolc közé jutott az egyiptomi világbajnokságon. Ma 18 órától a spanyolok ellen (élő: M4Sport) a tét a csoport első helye.

Munkatársunktól

Jár a taps. A szegedi Mikler Roland a magyar válogatott kulcsembere. Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Összesen ötből öt, a középdöntőben két meccsből kettő győzelemnél tart a magyar férfi kézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokságon, amely azt jelenti, hogy vezeti a hatost, és emellett már biztosan a nyolc közé került – azaz teljesítette a szövetség által elvártakat.

Ma 18 órától a spanyolok ell­­eni találkozó már csak arról dönt, melyik pozícióból, az első vagy a második helyen megy a negyeddöntőbe a csapat, az pedig tegnap este lapzártánk után el is dőlt, melyik két együttes lehet az ellenfél a III. csoport elején végző francia, norvég, portugál hármasból.

Jár a taps. A szegedi Mikler Roland a magyar válogatott kulcsembere.
Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A lengyelek elleni mérkőzésen 1–0 után végig a magyar válogatottnál volt az előny, az ellenfél egyszer sem vezetett. Az első félidőben 13–7-nél volt először hat gól a különbség, majd a szünetben is ennyi volt közte (16–10). A második játékrészben a mieink már nyolccal is elhúztak (19–11), és a végén maradt négy találat az előnyből. A szegediek közül Bánhidi Bence három, Bodó Richárd két, Rosta Miklós négy gólt szerzett.

– Mindig a következő mérkőzés számít, tényleg nincs értelme ennél tovább gondolkodni – nyilatkozta a MOL-PICK Szeged nagyszerűen teljesítő kapusa, Mikler Roland a magyar szövetség hivatalos közösségi oldalán.

– Napról napra élünk, és felkészülünk a következő ellenfélre, akit el kell kapnunk. A sok nemzetközi mérkőzést játszott, rutinos kézilabdások tudnak nehéz helyzetben lendíteni a csapat szekerén, és ők tudják a legbiztosabban a vállukra venni a felelősséget. Azok a fiatalok, akik még nem rendelkeznek ilyen tapasztalattal, nem valószínű, hogy erre képesek. Látjuk, hogy mennyien szurkolnak nekünk, és ha már csak ezek alapján elkezdi egy kisgyerek a kézilabdát, már megéri ez a menetelés. Jó lenne pihenni, talán én voltam a pályán a legtöbbet, hiszen a későbbiekben jönnek majd az újabb nagy feladatok.

Magyarország–Lengyelország 30–26 (16–10)

Férfi kézilabda-világbajnokság, középdöntő, 2. forduló. Egyiptom, Kairó, Új Főváros, zárt kapuk mögött. Vezette: Gubica, Milosevic (horvátok).

Magyarország: Mikler – Lékai 8, Szita 2, Bánhidi 3, Sipos, Máthé 6, Rodríguez 3. Csere: Székely (kapus), Bóka 2, Rosta M. 4, Bodó 2, Ancsin, Sunajko, Hanusz, Hornyák, Nagy B. Szövetségi kapitány: Gulyás István.

Lengyelország: Kornecki, Morawski (kapusok), Chrapkowski, Czuwara, Daszek, Dawydzik, Gebala 3, Gebala 4, , Krajewski 4 (1), Majdzinski, Moryto 3, Olejniczak 4, Pilitowski 1, Przybylski 1, Sicko 5, Walczak 1. Szövetségi kapitány: Patryk Rombel.

Gól – hétméteresből: 3/3, ill. 2/1.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Középdöntő, az 1. csoport állása

1.

Magyarország

4

4

0

0

132–95

8

2.

Spanyolország

4

3

1

0

126–106

7

3.

Németország

4

2

0

2

130–99

4

4.

Lengyelország

4

2

0

2

115–96

4

5.

Brazília

4

0

1

3

99–122

1

6.

Uruguay

4

0

0

4

71–155

0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában