Helyi sport

2021.01.16. 18:29

Megfagyott a fejlődésük

Több szempontból is nehéz éve volt a szegedi Yetisí síiskolának, amely idén máshogyan éli meg a hó világnapját.

Tóth Alex

Január 17-e jelentős dátum a téli sportok szerelmesei számára, hiszen ezen a napon tartják a World Snow Day-t, azaz a hó világnapját. Az eddig fokozatosan fejlődő szegedi Yetisí síiskola számára idén másképpen telik majd ez a jeles esemény, hiszen a koronavírus-járvány miatti korlátozásoknak köszönhetően a csoportos foglalkozásaikat szüneteltetni kényszerülnek.– A gondok mellett annyi szerencsénk volt, hogy a síelés egyéni sportként művelhető. Korábban voltak csoportos foglalkozásaink, ez a jól megszokott formában a járvány miatt most nem működhet. Jelenleg csak egyéni órákat tartunk, természetesen az egyéb előírások maximális betartása mellett – fogalmazott lapunknak az is­­kola vezetője, Takács Péter.

A síoktató elárulta, a járvány hatásai leginkább az őket felkereső érdeklődők számában érhetők tetten, az eddigi fokozatos előrelépésekhez képest az idei évben drasztikus visszaesést tapasztaltak.

– Nagyon nagy kiesést realizáltunk, hiszen eddig nagyrészt azok kerestek minket, akik sí­­utat szerveztek maguknak külföldre, ami ugye napjainkban korántsem olyan egyszerű, mint eddig volt. A budapesti iskolák számára kicsit kedvezőbb a helyzet, ott van olyan intézmény, ami már évtizedek óta működik. Szegeden ehhez képest nagyon újnak számítunk, az itteni embereknek egyelőre nincsen akkora rálátásuk a tevékenységünkre, mint a fővárosiaknak.

A Yetisí iskola ugyan szemé­lyesen nem szervezett utazásokat, de tanulói és sportolói számára mindig segített eljutni a külföldi sípályákra, ám jelenleg erre sincs lehetőségük. Takács Péter elmondta, talán hamarosan beköszönthet a jégkorszakuk vége, mert Eplényben és Mátraszentisvánon megnyitottak a pályák, és a napokban több másik itthoni létesítmény is csatlakozhat hoz­­zájuk. Ebből próbálnak erőt meríteni a nehéz időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában