Sok munka vár rá a felépülésig

2021.01.09. 14:14

Tavasszal már fájdalom nélkül játszana a Paksi FC szegedi belső védője, Szélpál Norbert

Hosszú ideje küzd csípő- és lágyéksérüléssel Szélpál Norbert, az NB I.-es Paksi FC-ben szereplő szegedi futballista fájdalmaira azonban úgy néz ki, megvan a megoldás, artroszkópos beavatkozáson esett túl.

T. A.

Sétával és fekvő gyógytornával kezd bele a rehabilitációba Szélpál Norbert (zöldben). Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Legalább három, de előfordulhat, hogy öt hónapos kihagyás vár a szegedi Tisza Volán SC-nél nevelkedett belső védőre, Szélpál Norbertre.Szélpál még az ősszel, egy Hatvan ellen vívott kupamérkő­zésen sérült meg, akkor erős csípőfájdalmat érzett. Az orvosi kivizsgálás után úgy tűnt, a ka­pott injekciók és a mindennapos gyógytorna segít legyőznie a makacs sérülést, ám ugyan a Mol Fehérvár ellen remek formában tért vissza a pályára, állapota közel sem volt százszázalékos.

A Paksi FC hátvédje legutóbb az MTK ellen játszott, ahol a mérkőzés 58. percében egy szerencsétlen összefejelést követően eszméletlenül terült el saját kapuja előtt. A kórházból gyorsan kiengedték, olcsón megúszta az ütközetet, de mivel már ezen a találkozón is fájda­lomcsillapítókkal játszott, elkerülhetetlenné vált a további or­vosi konzultáció.

Sétával és fekvő gyógytornával kezd bele a rehabilitációba Szélpál Norbert (zöldben).
Fotó: Makovics Kornél

– Egyszerűen folyton visszatért a fájdalom, és az év végi négy meccset is csak fájdalomcsillapítókkal tudtam lejátszani, így az MTK elleni találkozónk után nem volt más hátra, mint csípőspecialistához fordulni – fogalmazott a Paksi FC honlapjának Szélpál, majd hozzátette, artroszkópos műtéten esett át, ahol kiderült, elszakadt a csípő labruma (gyűrűporc), ezt a specialista meg is varrta.

Szélpál két nappal később már hazamehetett, és belekezdett a rehabilitációba.

– Már itthon vagyok, mankót használok, a sétát erőltetem, ahogy azt kell, valamint fekvő helyzetben elindult a gyógytor­­na is. Az orvosok azt mondták, három-öt hónapos kihagyással számoljak, én persze teljes erőmmel az előbbin leszek – nyilatkozta a paksifc.hu-n.

– Egyik szemem sír, a másik nevet, mivel ugyan ki kell hagynom az év elejét, viszont végre megleltük, mi okozza a fájdalmam, és meg is gyógyították azt – zárta a klubhonlapon Szélpál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában