Helyi sport

2021.02.06. 08:55

Elhunyt Gera János

Gyászol Csongrád-Csanád megye sportélete.

M. J.

89 éves korában elhunyt Gera János, a Muréna Szegedi Úszó- és Buvárklub egykori elnöke, a sportág ismert és elismert szakembere.

Élete volt a sport. Pedig sohasem űzte, de szerette. Nem tudott meglenni nélküle, ez a világ vonzotta, itt érezte jól magát.

A szegedi lövészeknél kezdett. Szervezett, segített, intézkedett, majd 1989-től már a búvárúszókat erősítette. Ez lett az ő világa, itt talált rá arra a kikapcsolódásra, amely a családja mellett fontos volt neki. Sikeres időszakot töltött el a klubnál, ekkor robbant be nemcsak itthon, hanem a nemzetközi porondon is az egyesület a köztudatba. Jöttek azok a világra szóló eredmények, amelyekről bizony sokat beszéltek a szegediek. Valójában Gyémánt Imre mesteredző munkásságának eredménye éppen ekkor ostromolta először a csúcsokat.

Nem az az ember volt, aki az íróasztal mögött ülve szervezte a dolgokat, sokkal inkább aktívan igyekezett segíteni a sportágában, a sportágának. Volt egy legendás Barkas, amellyel az edzés végén mindig ott állt az újszegedi sportuszodánál, és amellyel szállította az eszközöket. Bepakolták a palackokat, ő elvitte, felvitte, majd másnap reggel fél hatkor már megint tökéletes állapotban várta a versenyzőket, hogy edzeni tudjanak.

Szerették őt. Nagyon! Legendás volt a bográcsban elkészített pörköltje is, amely mindig összehozta a kis búvár-úszó csapatot. Rengeteg külföldi túrára kísérte el a versenyzőket, és ott a távolban is rengetegen megkedvelték. Különösen Franciaországban érezte jól magát, ez volt a kedvenc országa, ahol mindig szívesen visszavárták.

Egy értékes, a szegedi sportért rengeteget dolgozó embert veszített el Csongrád-Csanád megye és Szeged. Egy biztos, Gera János most már ott fent a felhők felett Gyémánt Imrével szervezi a versenyeket, az utakat, mert már biztos, hogy egymásra találtak. Nyugodjon békében Gera János!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában