Jól védekeztek

2021.03.05. 11:31

A támadásokra nem maradt energiája a Hungerit-Szentesnek

A női OB I.-es vízilabda-bajnokság négy kiemelkedő csapata közül a BVSC ellen kapta a legkevesebb gólt a Hungerit-Szentesi VK, tizenegyet. Azonban a tá­madásokra már nem maradt erejük a szerdai lapzártánk után véget ért mérkőzésen a Kurca-partiaknak, így 11–2-es vereséget szenvedtek Budapesten, a Szőnyi úti uszodában.

B.D.

Fotó: Vidovics Ferenc - archív

Az UVSE, a Dunaújváros, a Ferencváros és a BVSC teljesen más játékerőt képvisel, mint a két Csongrád-Csanád megyei csapat, a Szeged és a Szentes. Éppen ezért a legjobbak ellen rendszerint a gyakorláson van a hangsúly, hogy ami ellenük sikerül, az a Honvéd, a III. kerületi TVE vagy éppen a Tatabánya ellen győzelemre vezethet.

Ami pedig a Szentes BVSC elleni budapesti találkozóját illeti, a védekezést maximálisan sikerült megoldani a vendégeknek, azonban támadásban a szoros emberfogás teljesen felőrölte Kövér-Kis Rékáékat, így mindössze kétszer tudtak betalálni a hazaiak kapujába.

Jövő szombaton még az FTC-t látja vendégül a Szentes, utána viszont jönnek az idény legfontosabb mérkőzései a Szeged és a III. kerület ellen hazai környezetben.

Matajsz Márk: – Fárasztó volt a BVSC emberfogásos védekezése, de amíg bírtuk erővel, küzdöttünk. Védekezésben el­­fáradtunk a kemény birkózásban, de jól védekeztünk, és a kapusteljesítményünkkel is elégedett vagyok. A támadásokra elfogyott belőlünk az erő, így a kikényszerített lövéseknek tudható be, hogy csak két gólt szereztünk, de összességében nagyon jól szolgálta ez a bajnoki a felkészülésünket az olyan előttünk álló meccsekre, amelyeken valós győzelmi esélyekkel ugrunk majd medencébe a hónap második felében.

BVSC–Hungerit-Szentesi VK 11–2 (3–0, 1–0, 3–1, 4–1)

Női vízilabda, OB I., 15. forduló. Budapest, Szőnyi úti uszoda, zárt kapuk mögött.

Vezette: Várkonyi, Kevi.

BVSC: Doroszlai – Farkas T. 2, Mihály 1, Leimeter 1, Alaksza N., Gémes 1, Gyöngyössy. Csere: Fekete 2, Hnatyszyn, Alaksza D., Takács O. 1, Koncz 1, Kele 2. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – Varga, Mácsai K., Dömsödi, Kolarova, Kövér-Kis, Polák. Csere: Füsti Molnár (kapus), Kerem, Tóth Cs., Kádár, Bonca, Forgó, Tóth F. Vezetőedző: Matajsz Márk.

Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 7/0.

Ötméteresből: 1/1, ill. –.

Kipontozódott: Alaksza D.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában