Női vízilabda OB I.

2021.03.17. 20:50

Izgalmas meccsen nyert a Szentes a Szeged ellen

Izgalmas megyei rangadót játszott Szentesen a Szeged SZTE a női vízilabda OB I. 16. fordulójában. A vendégek már három góllal is vezettek, végül a hazaiak nyertek 13–10-re.

Becsei Dávid

Fotó: Vidovics Ferenc

Kövér-Kis Réka által szente­­si labdaelhozással indult a mérkőzés, amelyen a hazai­ak rögtön megszerezhették volna a vezetést, miután Dömsödi ötméterest harcolt ki, de Ko­­larova kihagyta azt. Álomszerűen indult a találkozó szegedi szempontból, már csak a védett büntetőt miatt is, de Ráski Lilla két támadással ké­­sőbb bombagóllal juttatta előnyhöz a vendégeket. Nem jöttek össze a szentesi lövések, míg a másikon Bicskei kétszer is sikeresen centerezett, így 0–3-ról kellett kapaszkodnia a Hungeritnek.

A Kurca-parti gólcsendet a csapatkapitány Kövér-Kis Réka törte meg hat perc játékot követően, majd Ráski és Polák is betalált, így 2–4-gyel fejeződött be az első negyed.

Küzdött, három góllal vezetett a kék sapkás Szeged, de a meccs végére elfáradt.
Fotó: Vidovics Ferenc

Mindössze egy perc és húsz másodperc alatt ledolgozta két­­gólos hátrányát a Szentes. Előbb Kövér-Kis lövése talált utat a hálóba, majd Dömsödi újabb ötméterest harcolt ki, amelyet ő maga váltott gólra. 4–4, innentől kiélezett játék folyt a vízben, de rendre a Szeged járt előrébb, 5–4-nél, 6–5-nél és 7–6-nál is, de a vendéglátók egyenlítettek, a nagyszünet előtt utoljára tíz másodperccel a dudaszó előtt egy megúszást és egy fejjel továbbtett labdát kö­­vetően Varga révén.

A harmadik negyed elején, először a találkozón megsze­rezte a vezetést a Hungerit-­Szentesi VK. A szegedi kapu jobb felső sarkából távolról zavarta ki a pókokat Polák Zsófia. Kövér-Kis és Ráski egyéni versenyéről is szólt a meccs, már ekkor is négy-négy találatnál tartottak. A záró nyolc perc 11–9-es hazai előnyről indulhatott.

Láthatóan elfáradt a Szeged az utolsó negyedre, amely bár jól védekezett, Polák és Kövér-Kis távoli góljaival a Szentes 13–9-re lépett el másfél perccel a vége előtt, a 13–10-es végeredményt pedig Bicskei állította be.

A Szeged pénteken 13 órakor az UVSE-t fogadja, míg a Szentes szombaton 16 órára Tatabányára utazik.

Hungerit-Szentesi VK–Szeged SZTE 13–10 (2–4, 5–3, 4–2, 2–1)

Női vízilabda, OB I., 16. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Rubos, Füzesi.

Hungerit-Szentesi VK: MACZKÓ – Varga 1, DÖMSÖDI 2, Kolarova, Kádár, KÖVÉR-KIS 5, POLÁK 3. Csere: Kerem 1, Mácsai K., Tóth Cs., Dobos, Csiszár, Tóth F. 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.

Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 1, Tátrai, RÁSKI 4, BICSKEI 3, Ármai, Botka. Csere: Kucsera (kapus), Hasznos, Korom, Kurucz 2. Vezetőedző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 9/2.

Ötméteresből: 2/1, ill. 1/0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában