Elbukta félidei előnyét a Paks

2021.03.01. 09:41

Nagy Zsombor rábólintott az egy pontra

Ha hétvége, akkor forduló a labdarúgó NB I.-ben, amely a 23. köréhez érkezett, és ezúttal több Csongrád-Csanád megyei futballista is sikereket élhetett át klubcsapata színeiben.

Munkatársunktól

Hiába duplázott Zubkov, az MTK felállt a kétgólos hátrányból és egyenlített. Fotó: Árvai Károly / MW

Fotó: Árvai Károly / MW

A DVTK és a Mezőkövesd nyitotta meg a fordulót, meccsükön 2–2-es döntetlen született. Cseri Tamásék folytatták veretlenségi sorozatukat, immár 10 bajnoki mérkőzés óta nem találtak legyőzőre.

A Budafok érdekes sorozatot produkál az utóbbi 5 mérkőzésén, amelyeken ha nyerni tudott, utána egy körrel mindig vereséget szenvedett. Ennek megfelelően az előző, Puskás Akadémiával vívott vesztes csatájuk után most győztesen vonultak le a pályáról a fővárosiak, 2–0- győzelemnek örülhettek.

Hiába duplázott Zubkov, az MTK felállt a kétgólos hátrányból és egyenlített. Fotó: Árvai Károly / MW

Másodszor lépett pályára Horváth Ferenc irányításával a Honvéd, ahol úgy tűnik, a tréner bízik a Csongrád-Csanád megyei játékosaiban, hiszen mind a kisteleki Zsótér Donát, mind a szegedi Batik Bence kezdőként kapott lehetőséget a Puskás Adakémia ellen, ahol végig is játszották a 2–1-re bravúrosan megnyert összecsapást.

Pontot ért a Ferencvárostól igazolt Varga Roland az MTK számára, valamint a szegedi belsővédő, Nagy Zsombor, ugyanis mindketten góllal vették ki a részüket az FTC elleni örökrangadón elért 2–2-es döntetlenből. A szegedi bekk fejjel volt eredményes, Varga beadását bólintotta védhetetlenül a bal alsóba.

Bognár György megtartotta jó szokását az Újpest elleni találkozón is, miszerint a forráskúti Ádám Martint a kezdő tizenegybe nevezte a lila-fehérek ellen. Ádám 57 percet töltött a pályán, 1–1-es döntetlennél cserélte le a mester. Hiába vezetett a Paks, végül pont nélkül kellett beérje, az Újpest 3–1-re fordított, és nyert.

A forduló zárómeccsén visszatért a siker útjára a MOL Fehérvár FC, amely három vereség után gyűjtött ismét 3 pontot, zárkózva ezzel a jelenlegi 2. Puskás Akadémia csapatára.

Labdarúgó NB I., 23. forduló, eredmények: DVTK–Mezőkövesd 2–2 (1–1). Miskolc, zárt kapuk mögött. Vezette: Pintér. Gólszerzők: Milovic (18.), Ivanovski (85., 11-esből), ill. Chiren (27.), Farkas D. (88.).

Budafok–Kisvárda 2–0 (0–0). Budapest, zárt kapuk mögött. Vezette: Káprály. Gólszerzők: Ihrig-Farkas (69.), Kovács D. (70.).

Puskás Akadémia–Honvéd 1–2 (1–1). Felcsút, zárt kapuk mögött. Vezette: Berke. Gólszerzők: Knezevic (19.), ill. Gazdag (33., 73., a másodikat 11-esből).

MTK–Ferencváros 2–2 (0–2). Budapest, zárt kapuk mögött. Vezette: Bogár. Gólszerzők: Nagy Zs. (55.), Varga R. (60.), ill. Zubkov (1., 23.).

Pask–Újpest 1–3 (1–0). Paks, zárt kapuk mögött. Vezette: Andó-Szabó. Gólszerzők: Gévay (25.), ill. Antonov (47.), Beridze (60.), Szakály (92.).

ZTE–MOL Fehérvár FC 0–2 (0–0). Székesfehérvár, zárt kapuk mögött. Vezette: Iványi. Gólszerzők: Nikolics (64., 11-esből), Nego (78.). Kiállítva: Tanasin (64., ZTE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában