Szerdán 19 órától Szentes–Szeged megyei rangadó

2021.03.16. 15:00

Pont nélkül maradtak

Mindkét Csongrád-Csanád megyei női vízilabdacsapat vesztes főpróbát tartott a megyei rangadó előtt. A Szeged SZTE a III. kerületi TVE otthonában szenvedett 14-8-as vereséget, míg a Ferencváros Szentesen győzött 16-7-re az OB I. 14. fordulójában.

B. D.

20210227 Szeged SZTE SZEGE-TVSE Vízilabda Kft Szeged SZTE - Tatabánya női vízilabda mérkőzés Képen: Kurucz Kata fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István (archív fotó)

A Ferencváros érkezett a Dr. Rébeli-Szabó József Sport­uszodába, ahol rögtön magához ragadta a kezdeményezést a zöld-fehér együttes, amely a tabella negyedik helyét foglalja el stabilan.

Illés Anna vezérletével az első negyed derekán már 4-0-ra vezetett az FTC, az első szentesi gól egy perc és negyvennyolc másodperccel született meg a negyed vége előtt, az izraeli válogatott center, Noy Kerem talált be egy emberelőny végén.

Nem tudott közelebb férkőzni a Szentes a Ferencvároshoz a második negyedben sem, állandósult a vendégek három-négygólos előnye, ami a nagyszünetet követően tovább nőtt, bár nem óriási mértékkel, köszönhetően a fiatalok jó védekezésének, amit vezetőedzőjüknek bizakodásra adhat okot a márciusi fontos alapszakasz-mérkőzésekre a Szeged és a III. kerület ellen.

Nem hozott szerencsét a televíziós találkozó a Szeged SZTE-nek. Miklós Réka parádés napot fogott ki, remekül lőtt szinte mindenhonnan, de Bicskei Réka is remekelt centerben, emberelőnyöket harcolt ki, de ezeket nem sikerült gólra váltani. A második negyed elején 4-2 hazai vezetésnél nem a Szeged zárkózott, hanem a III. kerület nyitotta az ollót (9-4), így a második félidőben már számottevően nem változott a játékképe.

Szerdán 19 órától Szentes–Szeged megyei rangadót rendeznek a női vízilabda OB I. 16. fordulójában.

Matajsz Márk: – Elégedett vagyok a Ferencváros ellen mutatott játékunkkal, ugyanis amit kértem a lányoktól, azt nagyon jól betartották. A találkozó elején volt egy kis lyuk a zónánkban, de utána sikerült fejlődnünk, védekezésben és támadásban is bizakodásra adtunk okot, szépen vízilabdáztak a lányok. Várjuk a szezon legfontosabb meccseit

Varga Tamás: – Fegyelmezetlenek voltunk védekezésben, nem segítettek annyit a mezőnyjátékosok a kapusoknak, mint máskor. Nem tudom, hogy miért, de most a régóta gyakorolt és alkalmazott támadási variációk sem mentek, mintha a csillagok állása ma nem nekünk kedvezett volna. Látszott, hogy igazolni kell még a szintlépéshez. Nincs okunk elkeseredni, hiszen egy ilyen fiatal kerettel óriási eredmény olyan megtiszteltetésben részesülni, hogy televíziós mérkőzésen szerepelhetünk egy ilyen jó csapat ellen.

Szentes–Ferencváros 7-16 (1-5, 2-3, 3-5, 1-3)

Női vízilabda, OB I., 14. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Füzesi, Marjay.

Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – Dömsödi 2, Kolarova, Kádár, Csiszár, Kövér-Kis, Polák. Csere: Füsti Molnár (kapus), Varga 1, Kerem 1, Mácsai K. 1, Tóth Cs. 1, Forgó, Dobos 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.

Ferencváros: Neszmély – Máté, Illés A. 5, Kuna 2, Vályi V. 2, Tóth Csabai 1, Takács. Csere: Petik, Jenei, Pőcze 1, Kövesdi 4, Muzsnay 1, Felkai.

Vezetőedző: Béres Gergely.

Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 5/2.

Ötméteresből: 1/1, ill. 2/1.

III. kerületi TVE–Szeged SZTE 14-8 (4-2, 5-2, 4-2, 1-2)

Női vízilabda OB I., 14. forduló. Budapest, Szőnyi úti uszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Vogel, Csanádi.

III. kerületi TVE: Pápai – Jancsó 2, Pap 2, Kisteleki D. 5, Illés, Vályi 1, Kudella 1. Csere: Dulics (kapus), Koppány 2, Tóth, Pál, Hajdú 1, Drávucz, Tóth-Deme.

Vezetőedző: Lukács Dénes.

Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 5, Tátrai, Ráski 1, Bicskei 1, Ármai 1, Botka. Csere: Kucsera (kapus), Hasznos, Korom, Kurucz.

Vezetőedző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 9/0.

Ötméteresből: –, ill. 1/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában