Ma és holnap rendezik az evezős válogatót

2021.03.20. 11:45

Verseny a Maty-éren

Vízen az evezősök: ma és holnap a szegedi Maty-éren rendezik meg a sportág első hazai válogatóját, amely az európai olimpiai kvalifikációra és az Európa-­bajnokságra jelölheti ki a ma­­gyar indulókat.

munkatársunktól

Bertus Kitti (balról) kétpárban is indul. archív Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Az előzetes esélyek alapján nagy meglepetés nem várható, mivel a válogatott jelentős része december óta együtt edzőtáborozik, és a legjobbak külön számokban indulnak. Így például az egyetemi világbajnok Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban minden bizonnyal nyer, ahogy a könnyűsúlyú egypárban is a világbajnoki érmes Galambos Péter.

A nőknél ennél azért nagyobb lesz a rivalizálás, több a hasonló szinten lévő sportoló.

A tavalyi válogatót és bajnokságot is megnyerő, csongrádi származású, de már Külker-színekben versenyző Bertus Kitti a sérülése után egypárban és kétpárban is indul – a formája a szakemberek szerint biztató.

A viadalon az MVM Szegedi VE evezősei felkészülési jelleggel indulnak. Dani Zsolt négy U23-as tanítványa három egységben kap helyet: Daka Zsófia a győri Siska Bettinával kettesben és két további társsal négyesben, Szabó Gábor és a váci Ujhelyi Mihály kétpárban, míg a Király Csaba, Király Miklós duó kettesben lesz érdekelt a versenyen.

– Alapozó jellegű munkát végeztünk el, így nem most kell majd a csúcson lenni a tanítványaimnak, hanem majd a korosztályukat érintő eseményeken – nyilatkozta Dani Zsolt.

Az eseményen ma a férfi és női könnyűsúlyú egypár és kettes, illetve az egypár és a kettes futamait rendezik, míg vasárnap a könnyűsúlyú kétpárok és négypárok, illetve a kétpárok, a négypárok és a négyesek következnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában