Női vízilabda OB I.

2021.04.25. 17:02

Bravúros sikert hozott a kémia a Hungerit-Szentesnek

10–7-re megnyerte hazai medencében, a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában a mindent eldöntő harmadik mérkőzést a női vízilabda OB I. 5. helyéért a Hungerit-Szentesi VK a III. kerületi TVE ellen, így elérte a szezon elején kitűzött célját.

delmagyar.hu

Nagy volt az öröm a szentesi medenceparton és a vízben, kiváló idényt zárt a Hungerit-Szentesi VK. Fotó: Vidovics Ferenc

Fotó: Vidovics Ferenc

Az elmúlt két hétben már háromszor találkozott egymással a két csapat. Kétszer a rájátszásban, egyszer pedig még az alapszakaszban. Ezek a meccsek kemény és nehéz összecsapást sejtettek a Szentesnek.

Nagy volt az öröm a szentesi medenceparton és a vízben, kiváló idényt zárt a Hungerit-Szentesi VK. Fotó: Vidovics Ferenc

A vártnak megfelelően nagy csatát hozott a mérkőzés, amelyen bár a vendégek egyszer sem vezettek, az első ké negyedben tapadtak a szentesiekre. A nagyszünetre 6–5-ös Hungerit-előnnyel mehettek a csapatok, majd a fordulás után robbantott a Matajsz-csapat. Polák, Varga és Kövér-Kis találatára sem volt vendégválasz, ráadásul utóbbi a félpályáról született bombagól volt, amelynek köszönhetően a záró nyolc percben már csak a különbség mértéke maradt kérdésnek.

10–7-re nyert a Hungerit-Szentes, az egyik fél második győzelméig tartó párharcot pedig 2–1-re, megszerezve az ötödik helyet a bajnoki idényben.

Matajsz Márk: – A III. kerület egy erős csapat, amelyet sikerült legyőznünk, így különösen jól esett a gratulációjuk. Olyan kemény meccset játszottunk, mint amilyenre számítottunk. Sokat erre a mérkőzésre már nem lehetett készülni. Szerencsésebbek és koncentráltabbak voltunk, megvolt az a két-három plusz blokk védés, amit a fővárosi találkozón hiányoltam. Zilált, hosszú szezonunk volt, de nagyon büszke vagyok a lányokra, élmény volt ezt a fiatal csapatot vezetni. Természetesen voltak hullámvölgyeink, de azokat is át kell élni. Ahhoz, hogy a négy nagycsapat mögött az ötödik helyen végezzünk, ahhoz kellettek azok a vereségek is, valamint köztem és a csapat között kialakult egy olyan kémia, ami ide vezethetett.

Hungerit-Szentesi VK–III. kerületi TVE 10–7 (3–3, 3–2, 3–0, 1–2)

Női vízilabda, OB I., rájátszás az 5. helyért, 3. mérkőzés. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Vogel, Debreczeni.

Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – Mácsai K., Dömsödi 3, Kolarova, Bonca, Csiszár, Kövér-Kis 2. Csere: Varga 3, Kerem, Tóth Cs., Kádár, Tóth F., Polák 2. Vezetőedző: Matajsz Márk.

III. kerületi TVE: Pápai – Jancsó 2, Pap, Kisteleki D., Koppány 1, Illés H., Pál. Csere: Kudella 2, Hajdú, Drávucz 2. Vezetőedző: Lukács Dénes.

Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 8/1.

Ötméteresből: -, ill. 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában