Női vízilabda OB I.

2021.04.17. 08:20

Helyosztókkal folytatják a harcot

Véget ért az alapszakasz a női vízilabda OB I.-ben, a csapatok pedig ma belekezdenek a hely­osztók küzdelmeibe. Az egyik fél második győzelméig tartó összecsapások első felvonásán a Hungerit-Szentesi VK a III. Kerületet fogadja 16 órakor, míg a Szeged SZTE az Egerrel játszik rangadót 13 órától.

T. A.

Belekezdenek. A Hungerit-Szentesi VK és a Szeged SZTE is küzdelmes mérkőzésre számít. Archív Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Az alapszakasz befejezését követően idén elmarad a rájátszás a női vízilabda OB I.-ben, ahol a 18 forduló után a csapatok az olimpia miatt egyből a helyosztókba kezdenek bele. A Hungerit-Szentesi VK az 5. helyért, míg a Szeged SZTE a 7. helyért játszhat. A szegedi klub lányai a 8. helyen zárták az alapszakaszt, utolsó mérkőzésükön 11–4-es vereséget szenvedtek a bajnoki döntőre készülő Dunaújváros otthonában. Fontos ugyanakkor megjegyezni, már tisztában voltak azzal, hogy a 7. helyért küzdhetnek majd a továbbiakban, így főpróbaként fogták fel a mérkőzést, és már az Eger elleni helyosztóra készültek.

Miklós Rékáék főleg a védekezés gyakorlására fókuszáltak a Dunaújváros ellen, és a korábban éppen a hevesiektől Szegedre igazolt játékos szerint a héten sikerült az edzések alatt is megfelelően felkészülniük a csatára.

– Mindenképpen a győzelemért játszunk majd. Támadásban és védekezésben is gyakoroltuk a taktikáinkat a héten, az a fő célunk, hogy nyerjünk, így is utazunk Egerbe. Bízunk abban, hogy az edzésen gyakoroltakat tudjuk érvényesíteni – mesélt a felkészülésről, majd a bajnokság szokatlan lebonyolítását is értékelte. – Pozitívuma és negatívuma is van ennek a rendszernek. A negatív része az, hogy áprilisban végzünk az egész bajnoksággal, de egyébként ezenkívül nincsen nagy hatással ránk. Ami pozitív, hogy a vírushelyzet alatt is játszhatunk, ez a legfontosabb – zárta gondolatait Miklós Réka.

Belekezdenek. A Hungerit-Szentesi VK és a Szeged SZTE is küzdelmes mérkőzésre számít.
Archív Fotó: Karnok Csaba

A Hungerit-Szentesi VK az 5. helyen fejezte be az alapszakaszt, így a Kurca-partiak otthon, a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában kezdhetik meg a helyosztót az 5. pozícióért. A szentesiek ott folytatják, ahol abbahagyták, ugyanis a zárófordulóban éppen a III. Kerülettel találkoztak, és nyertek 9–7-re.

– Egy nagyon brusztolós mér­­kőzésre számítok, mert a szombati is elég verekedősre sikeredett – kezdte a klubnak a szentesiek játékosa, Varga Viktória. – Biztos vagyok benne, hogy egyik csapat sem fogja könnyen adni a győzelmet. Megtévesztő lenne, ha a legutóbbi összecsapásból indulnánk ki, mert a III. Kerületnél és nálunk is voltak hiányzók. A szombatinál keményebb meccsre számítok, amely leginkább a novemberihez ha­­sonlíthat majd, de abból sem lehet teljesen kiindulni – vélte, és kifejtette: hiába találkozott idáig háromszor a két együttes a szezonban (12–12-es döntetlen és 9–7-es Hungerit siker a bajnokságban, 12–6-os szentesi győzelem a magyar kupában), egyik mérkőzésen sem volt teljes a kerete egyik csapatnak sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában