Ilyen még nem volt

2021.04.01. 09:24

Négy Haász SZUE-s úszó is helyet kapott az Európa-bajnoki keretben

Összesen 6 éremmel (1 arany, 1 ezüst, 4 bronz) térhettek haza a Haász SZUE versenyzői a budapesti felnőtt országos bajnokságról, és a szegediek közül a kiírás után négy nappal négy úszót hatalmas megtiszteltetés ért: beválogatták őket a magyar csapat Európa-bajnoki keretébe.

Sós Csaba szövetségi kapitány a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) tegnapi elnökségi ülésen hirdette ki a válogatott Európa-bajnoki összetételét, a szegedi egyesület tagjai közül pedig Olasz Anna, Fábián Fanni, Fábián Bettina, illetve Vas Luca neve szerepel a listán.

A Haász SZUE vezetőedzője és a magyar nyílt vízi úszóválogatott szövetségi kapitánya, Gellért Gábor lapunk kérdésére a távokról is mesélt. A szakember elmondta: Olasz Anna várhatóan nyílt vízen 10 kilométeren, valamint a 4×1250 méteres váltóban lesz érdekelt, medencében 1500 méter gyorson versenyezhet, Fábián Fanni a 200 és 400 méteres, Fábián Bettina pedig a 400 és 800 méteres gyorsúszáson állhat majd rajtkőre, míg Vas Luca nyílt vízen 5 és 25 kilométeren indul, medencében pedig a 800 méter gyors­úszásban bizonyíthat.

– Ilyen még nem volt a Szegedi Úszó Egylet történetében, hogy 4 úszó induljon az Európa-bajnokságon, összességében maximálisan elégedett vagyok. Ennél elégedettebb már csak akkor leszek, ha az olimpián is lesz szegedi úszó – értékelt röviden Gellért Gábor.

A magyar Európa-bajnoki csapat listáján található még egy Csongrád-Csanád megyei név, a férfiak között fellelhető a hódmezővásárhelyi Hód Úszó SE versenyzője, Gál Olivér is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában