Klubváltása utáni első versenyén vett részt a szegedi triatlonista

2021.04.29. 12:01

Tarnai László debütált az FTC-ben

Bemutatkozott a Ferencváros triatloncsapatában a szegedi Tarnai László, aki a balatonboglári duatlon országos bajnokságon a mix váltó csapatban kapott helyet, és bronzéremhez segítette a IX. kerületieket.

Tóth Alex

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, Mocsári Bence megkezdte versenyszezonját, és egyből egy aranyéremmel indított a duatlon országos bajnokságon. Nem Mocsári sikere volt azonban az egyetlen Csongrád-Csanád megyei a versenyen, ugyanis a kiváló szegedi triatlonista, Tarnai László első megmérettetésén állhatott rajthoz a Ferencváros színeiben Balatonbogláron, ahol a kitűnő teljesítményével a dobogó harmadik fokára segítette a mix váltó csapatot, remekül mutatkozott be.

A Holánszky Laura, Tarnai László, Tomaschof Kata és Berekméri Levente által alkotott csapat minden tagjára rövidített táv várt, amely 2 kilométer futás, 8 kilométer kerékpározás, és újabb 1 kilométer futás szakaszokból épült fel.

A végeredményt tekintve pedig a csapatok utolsó, célba érkező versenyzőjének ideje volt mérvadó. Tarnai a négyfős alakulat második tagjaként bizonyíthatott. A 10. helynél vette át a stafétát, majd amikor átadta a terepet csapattársának, a Fradi már a harmadik helyen állt a versenyben. A következő sportoló aztán a hetedik pozícióba esett vissza, ám egy jó hajrá után végül a dobogón végzett a Ferencvárosi TC, és a harmadik helyen zárta a versenyt a fővárosi együttes mix váltója.

– Kifejezetten elégedett voltam a végén, egyfajta kellemesen meglepődött elégedettség volt ez, nagyszerűen sikerült a verseny. Mind én, mind a csapat kihozta magából a maximumot. A részidők is rendben voltak, így bizakodó vagyok, hiszen ezen a pályán végig teljes gázzal kellett menni – értékelte a teljesítményt a szegedi sportoló.

A bizakodás pedig jót tehet a Tisza-parti triatlonistának, hiszen elárulta, az idei évben a keszthelyi féltávú országos triatlonbajnokság jelenti számára a legnagyobb versenyt, hiszen ide címvédőként érkezik június közepén, és mind csapatban, mind egyéniben rajthoz áll majd. – Mondhatjuk úgy is, hogy címvédőként a név kötelez. Ott is, mint mindenhol, a legjobb formámra lesz szükség az újabb sikerhez – zárta remek hangulatban a beszélgetést Tarnai László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában