Nádas Bence bizakodhat

2021.05.16. 16:28

Molnár Csenge vegyes párosban a harmadik helyen végzett a szegedi világkupán – Galéria

A szegedi kajak-kenu világkupán az MVM Szegedből Nádas Bence szerepelt a legjobban, míg a magyar válogatott összesen 11 (?) éremmel zárta az eseményt.

Mádi József

Szeged – 2021.05.15. Kajak-kenu Európai Pótkvalifikációs Verseny és Első ICF Gyorsasági Világkupa a Maty-éri pályán. Képen: Molnár Csenge Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Az MVM Szeged versenyzői közül a hétvégén Nádas Bence érte el a legjobb eredményt. A kajakos K1 500 méteren remek iramban nyert, az összképet viszont elrontotta, hogy K4 500 méteren nem jutottak az A döntőbe, a B döntőben pedig csak negyedikek lettek.

– Örülök, hogy meg tudtam mutatni, én is ott vagyok a topon 500 méteren. Sokat edzettünk négyesben, és nem kellett a válogatóra sem készülni, így sokkal jobban tudtunk tervezni. Megmondom őszintén, a világkupa előfutamában mentem először maximális pályát idén. Belegondolva, hogy most harmadszorra mentem teljes erővel, nem rossz ez az arány

– nyilatkozta Nádas.

Kárász Anna is két számban volt érdekelt: K1 200 méteren hatodik, K1 500 méteren kilencedik helyen végzett. Ahogy ő, úgy Birkás Balázs sem lehet elégedett a világkupa-eredményével, hiszen utóbbi B döntőzött, ahol végül holtversenyben a hatodik helyen zárt. Molnár Csenge C1 500 méteren 9., míg vegyes párosban C2 200 méteren lett harmadik.

A parasportolóknál Varga Katalin (KL2) második helye remek eredménynek számít, míg Suba Róbert ötödik helyezése értékes.

– A helyzethez mérten elégedett voltam az eredményemmel – mondta Varga Katalin.

– Idén eddig még nem készültünk versenyzésre, csupán az elmúlt napokban mentem egy-két pályát. A felkészülés elején tartok, a paralimpiára időzítem a csúcsformát. A legnagyobb ellenfelek nem voltak itt, de amúgy is ez csak egy aktuális állapotot mutat. Módosítottunk a riói felkészüléshez képest, amely eddig úgy néz ki, bejön.

Az algyői, de győri színekben induló Kopasz Bálint K1 1000 méteren negyedik lett, ám elégedett volt a formájával.

Kajak-kenu világkupa eredmények

A magyar egységek hétvégi döntős eredményei. Paraversenyek, férfiak, KL1: 1. Kiss Péter, 5. Suba Róbert. Nők, KL2: 2. Varga Katalin; KL3: 8. Molnár Nikoletta.

200 méter, nők, K1: 5. Kiss Blanka, 6. Kárász Anna; K2: 8. Lucz Anna, Kiss B.; C1: nem volt magyar; C2: 4. Bragato G., Kisbán Zsófia; 6. Horányi Dóra, Seres Fanni. Férfiak, K1: 2. Tótka Sándor.

500 méter, nők, K1: 9. Kárász Anna; K2: nem volt magyar, K4: 7. Magyarország (Kőhalmi Emese, Bakó Olga, Biben Karina, Csikós Zsóka); C2: 2. Balla Virág, Takács Kincső, 4. Gönczöl Laura, Opavszky Réka. Férfiak, K1: 1. Nádas Bence, 8. Kós Benedek. K2: 5. Noé Zsombor, Dombvári Bence, K4: nem volt magyar; C1: nem volt magyar; C2: 2. Fekete Ádám, Hajdú Jonatán.

1000 méter, nők, K1: 1. Kőhalmi E., 3. Bakó O.; C1: 3. Bragato Giada, 9. Molnár Csenge. Férfiak, K1: 4. Kopasz Bálint; K2: nem volt magyar; C1: nem volt magyar; C2: 8. Adolf Balázs, Fejes Dániel.

Mixed, 200 méter, K2: Lucz A., Csizmadia Kolos; Kiss B., Apagyi Levente; C2: 2. Horányi D., Fekete Á., 3. Molnár Cs., Hajdú J.

5000 méter, nők, K1: Csikós Zs., Rendessy Eszter; C1: Horányi D., Kisbán Zs.; férfiak, C1: Adolf B., Fodor Nicholasz; K1: Kopasz B., Noé Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában