Tovább írnák a történelmet

2021.07.06. 14:08

A Tisza Tollas SE-t képviselő Sárosi Laura már az olimpia első napján játszik – Fotók

Fennállása legjobb szezonját zárta a szegedi Tisza SE. A klub szép folytatás előtt áll, hiszen tollaslabdázója, Sárosi Laura hamarosan a tokiói olimpián játszik majd.

Vajgely Pál

Magyar tollaslabdázónak még sosem sikerült szetett, így meccset sem nyernie az olimpián: Sárosi Laurának most ez a célja.

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Pápai Balázs személyében ifjúsági olimpikonja volt már a Tisza SE-nek, mára azonban már felnőtt olimpikonnal is büszkélkedhet a szegedi klub. Sárosi Laura ugyanis első magyar tollaslabdázóként másodjára is ott lesz az ötkarikás játékokon, de idáig persze hosszú út vezetett.

– Örülnénk, ha a squash is olimpiai sportág lehetne, és Laurát pedig meg tudnánk győzni a folytatásról a következő olimpiára. Kezdetben egy olyan klubot szerettünk volna, ahol a gyerekek és a családok otthonra lelnek, illetve lehetőséget biztosítsunk azoknak, akik többet szeretnének elérni. Ennek a kettőnek az eredménye lett a squash club. Magyarországon nincs olyan fallabda vagy tollaslabda edző, aki megütné a külföldi szintet, így nyitnunk kellett a külföldiek felé. Több lépcsőben jutottunk el az indonézekhez, ez jelentette az alapot, hogy nemzetközi szinten is meghatározó játékosok szerepelhessenek nálunk – mondta a klub elmúlt időszakáról Pápai Miklós klubvezető.

Sárosi Laura kitért rá, öccse jó tapasztalatai, majd szponzora ajánlására került Szegedre.

– Magyarországon nagyon kevés példa van erre, hogy minden egy helyen legyen, ne kelljen utazni, ez pedig jó hátteret adott ahhoz, hogy kijuthassak az olimpiára. Úgy érzem, sokkal simább volt ez a kvalifikáció, mint öt éve, ez az elmúlt évek munkájának is betudható

– kezdte a szegedi klub első olimpikonja.

Magyar tollaslabdázónak még sosem sikerült szetett, így meccset sem nyernie az olimpián: Sárosi Laurának most ez a célja.

– Az a típus vagyok, aki amikor eléri a célját, máris keresi a következő kihívást. Reményeim szerint jó sorsolást kapok majd, Rióban nem volt velem a szerencse, igaz, ott utolsóként jutottam ki. Most tíz-tizenkét játékos van mögöttem. A csütörtöki sorsolástól függ, hogy mi lehet a reális célom, ami attól is függ, hány fős csoportba kapok besorolást

– tette hozzá Sárosi Laura, aki az olimpia elején, július 24-én már játszik is, edzője pedig az indonéz Didi Purwanto.

A szegedi klub fallabdázói közül Sebők Benedek kitért rá, az idén csak egy ponttal elveszített csapatbajnoki cím nagy motivációt ad számukra a következő szezonhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában