A Chelsea minden elődöntős csapatba ad játékost

2021.07.06. 10:09

BL-győztesek sora

Munkatársunktól

Az angol Raheem Sterling, miután gólt fejelt a 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon. MTI/EPA/Getty pool/Laurence Griffiths

Forrás: MTI

Fotó: Laurence Griffiths

Mint is­­mert, a 2020–2021-es UEFA BL győztese a Chelsea lett, miután 1–0-s győzelmet aratott a szintén angol rivális Manchester City felett. Papíron tehát a londoni kékek a szezon legjobb európai csapata, amelyet alátámaszthat, hogy a 16. labdarúgó-Európa-bajnokság elő­­döntőibe jutott válogatottjai­nak kereteit tekintve a Chelsea az egyetlen olyan klubcsapat, amely mindegyikbe delegál já­tékost.

Szám szerint hét olyan labdarúgó van még versenyben az Európa-bajnoki címért, aki idén BL-aranyat is ünnepelhetett. Természetesen Anglia válogatottjában található a legtöbb Chelsea-játékos, Ben Chilwell, Reece James és Mason Mount személyében, Dániában Andre­­as Christensen, az olasz válogatottban Emerson Palmieri és Jorginho, míg a spanyol csapatban César Azpilicueta erősíti a Chelsea-t klubszínekben.

A döntőhöz közeledve érdemes egy pillantást vetni az Eu­­rópa-bajnokság hivatalos gól­­lövőlistájára is.

A névsort je­­len pillanatban 5 góllal és 1 gólpasszal a nyolcaddöntőben búcsúzott Cristiano Ronaldo vezeti, igaz, 5 gólja közül 3-at büntetőből szerzett.

Őt követi a negyeddöntőben kiesett cseh Patrik Schick, míg a dobogó harmadik fokán jelenleg a már szintén kapitulált Karim Benzema található.


Az angol Raheem Sterling, miután gólt fejelt a 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon. Fotó: MTI/EPA/Getty pool/Laurence Griffiths

A még versenyben lévő csa­­patok futballistái közül há­­romnak maradt reális esélye beelőzni Ronaldót: a már említett Manchester City játékosának, Raheem Sterlingnek, aki találatai mellé egy gólpasszt is adott, a szintén angol Harry Kane-nek, és az egyre jobb formába lendülő dán Kasper Dolbergnek. Hogy ki lesz az Európa-bajnokság legjobb góllövője, az a hátralévő három mérkőzésen kiderül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában