Dupla arany Párizsból

2021.07.26. 14:33

Fábián Bettina lehengerlően teljesített az ifjúsági nyílt vízi úszó-Eb-n

Munkatársunktól

Egyéniben és váltóban is hengerelt. Fábián Bettina (jobbról) mindent vitt élete első nemzetközi nyílt vízi versenyén. Fotó: Haász SZUE

Első nemzetközi nyílt vízi versenyén mérettethette meg magát a szegedi Haász SZUE fiatal tehetsége, Fábián Bettina. A Párizsban rendezett ifjúsági nyíltvízi úszó-Európa-bajnokságon rögtön maradandót alkotott, előbb a női 7,5 kilométeres mezőnyben nem talált legyőzőre, majd Szimcsák Mirával, Gálicz Lászlóval és Betlehem Dáviddal karöltve a 4x1250 méteres váltó csapatával is diadalmaskodott, két Európa-bajnoki arannyal zárta a franciaországi versenyt.Igencsak sikeres időszakot tudhat magának a fiatal úszó, ugyanis pár héttel ezelőtt szintén érmekkel gazdagodott a római medencés ifjúsági kontinensviadalon. Fábián Bettina ezúttal is kiváló taktikával végzett az első helyen Szimcsák Mira előtt, így mind a dobogó legfelső, mind az utána következő helyén magyar versenyző sikerének örülhettünk. A váltó győzelmével aztán biztossá vált, hogy 2017 és 2019 után ismét a magyar csapat bizonyul a kiírás legeredményesebbjének, a mieink 4 arany- és 1 ezüstéremmel, 8 pontszerző hellyel zárták az élen a nemzetek közötti versenyt.

Egyéniben és váltóban is hengerelt. Fábián Bettina (jobbról) mindent vitt élete első nemzetközi nyílt vízi versenyén.
Fotó: Haász SZUE

– Betti remekül kihasználta a medencés úszásból fakadó sebességelőnyét. Újra bizonyította, hogy kiváló érzéke van a nyílt vízi úszáshoz. A medencés szakág mellett itt is szép jövő állhat előtte – fogalmazott az egyéni sikert követően a csapat közösségi oldalán a Haász SZUE vezetőedzője, Gellért Gábor.

A párizsi viadal másik Csongrád-Csanád megyei úszója, a hódmezővásárhelyi Hód Úszó SE-s Horváth Ákos egyéniben a 10., a 4x1250 méteres U16-os mix váltó tagjaként a 4. helyen zárt első nemzetközi versenyén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában