MOL-PICK Szeged

2021.07.03. 16:01

Ismét Szegedre érkezik a THW Kiel

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi székházában kisorsolták a 2021–2022-es férfi kézilabdaidény Bajnokok Ligája-csoportjait, a MOL-PICK Szeged többek mellett a német bajnok THW Kiellel került egy nyolcasba.

Becsei Dávid

Stanislav Kaspárek visszatér Szegedre, a Breszttel immár ellenfélként. Fotó: Dömötör Csaba/MW

Forrás: MW

Fotó: Dömötör Csaba

Június ötödike után ismét felpezsdült az élet a MOL-PICK Szeged-szurkolók körében, ugyanis pénteken délben tartották a következő Bajnokok Ligája-szezon csoportsorsolását.

A Tisza-parti együttes az el­­ső kalapból várta a sorsolást, akárcsak a BL-címvédő Barcelona, valamint a francia bajnok Paris Saint-Germain és a német aranyérmes THW Kiel.Hamar lehullt a lepel az el­­lenfelekről, hiszen Michael Wiederer, az európai szövetség elnöke elsőként a Kielt húzta ki az A csoport második pozíciójába, míg mellé az egyes helyre a szegedieket. Ez rögtön azt jelentette, hogy a B-be kerül a címvédő Barça, a Telekom Veszprém és a PSG, míg az A-ba a Montpellier és a fehérorosz Meskov Breszt. A harmadik ka­­lapból a Vardart és az Aalborgot kapta meg a MOL-PICK.

Momir Ilics lett a Veszprém vezetőedzője

Miután a MOL-PICK Szeged elhódította a magyar bajnoki címet a Telekom Veszprém ellen, utóbbi felbontotta David Davis vezetőedző szerződését. Pénteken bejelentették, utódja az a Momir Ilics lesz, aki korábban a csapat játékosa volt, 2019 óta pedig a klub akadémiáján edzősködött. Segítője Gulyás Péter lesz. Feladatuk a csapategység kialakítása, generációváltás megkezdése, bajnoki cím visszaszerzése és a minél jobb szereplés a BL-ben. A játékoskeretből távozott a Szegedre igazoló Tönnesen mellett Borozan, Markussen és Siskarjov. Négy fiatal viszont lehetőséget kaphat Dörnyei Borisz, Lukács Péter, Ilics Zoran és Bodor Márk személyében.

A legutóbbi BL-döntő dán bajnok résztvevője már biztosan Szegedre látogat majd, azonban a kétszeres győztes indulását még vizsgálja az EHF.

Stanislav Kaspárek visszatér Szegedre, a Breszttel immár ellenfélként.
Fotó: Dömötör Csaba/MW

Amennyiben a Vardar Szkopje mégsem indulhat, akkor az újdonsült szlovén bajnok Gorenje Ve­­lenje lép a helyére.

– Nagyon különböző csoportok jöttek össze, a B jelű erősebb, mint a miénk – kezdte a sorsolás értékelését a klubhonlapon Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője.

– Minden esélyünk megvan arra, hogy megszerezzük az első vagy a második helyet. A rájátszás szempontjából ez fontos lenne, hiszen egy párharccal kevesebb várna ránk. Az viszont jól látszik, hogy keményen indul majd a szezon, hiszen a tervek szerint Montpellier-ben kezdünk, de a Breszt és a Kiel ellen is idegenben lépünk pályára először. Fontos lesz a kezdés, ez sokáig elkísérhet bennünket. A filozófiánkat nem veszíthetjük el, mindig a soron következő meccsre koncentrálunk majd. Egy a célunk, felkészülni és minél gyorsabban jó formába lendülni. Ami már most látszik, hogy a másik csoportból biztosan erős ellenfelet kaphatunk, de állunk elébe, mert komoly célokkal vágunk neki az új BL-szezonnak – zárta villámértékelését a spanyol szakember.

Pikáns meccsekben sem lesz hiány, hiszen a nyáron Bresztbe távozott Stanislav Kaspárek immár ellenfélként térhet vissza Szegedre, míg a MOL-PICK egyik új igazolása, a norvég Alexander Blonz korábbi csapata, az Elverum ellen léphet pályára. Az első fordulóban szeptember 15–16-án Montpellier-ben kezd a PICK, majd a Zagrebet látja vendégül.

Csoportbeosztás

Férfiak, A csoport: MOL-PICK Szeged, THW Kiel (német), Vardar Szkopje* (északmacedón), Aalborg Handbold (dán), HC Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier HB (francia), RK PPD Zagreb (horvát), Elverum (norvég).

B csoport: Paris Saint-Germain (francia), Barça (spanyol), FC Porto (portugál), Lomza Vive Kielce (lengyel), SG Flensburg-Handewitt (német), Telekom Veszprém, Dinamo Bucuresti (román), Motor Zaporizzsja (ukrán).

* A Vardar Szkopje indulását még vizsgálja az Európai Kézilabda Szövetség, amennyiben kizárják, a szlovén bajnok Gorenje Velenje kapja meg a helyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában