Spanyolországot sem sikerült búcsúztatniuk

2021.07.03. 09:50

Véget ért a svájci csoda

Ezúttal is Oroszország jelentette a végállomást a Franciaországot a nyolcaddöntőben bravúrral búcsúztató Svájc számára, amely 1–1 után emberhátrányban, büntetőket követően kapott ki Spanyolország ellen a negyeddöntőben, Szentpéterváron.

T. A.

Hiába védekezett emberhátrányban is remekül Svájc, ezúttal elmaradt a bravúr. Fotó: MTI

Fotó: MTI

Habár lendületesen kezdte a találkozót a svájci csapat, egy szöglet után Spanyolország már a 8. percben megszerezte a vezetést. Jordi Alba lőtt kapura 16 méterről, a labda pedig Zakaria lábán pattant meg, majd kötött ki Sommer kapujában, 1–0. Pedriék nagy fölényben játszottak, de több gól nem esett a szünetig.

Hiába védekezett emberhátrányban is remekül Svájc, ezúttal elmaradt a bravúr.

Fotó: MTI

Hiába védekezett emberhátrányban is remekül Svájc, ezúttal elmaradt a bravúr.
Fotó: MTI

A fordulás után Zuber a 64. percben nagyon közel állt a gólszerzéshez, ám a kontra végén Unai Simón szögletre tolta lövését. Négy perccel később már ő sem segíthetett, szerencsésen pattant két spanyol védőről Freuler elé a labda, aki Shaqiri elé tálalt, ő pedig értékesítette a ziccert, 1–1.

Tíz perc sem telt el a találat után, és újra Freuler lépett elő főszerepben, akit durva szerelése miatt a játékvezető piros lappal küldött az öltözőbe. Mivel az eredményjelző 90 perc után is 1–1-et mutatott, további kétszer 15 perc várt a csapatokra a hosszabbításban.

A ráadás elején aztán Moreno gyorsan előnyhöz juttathatta volna a hispánokat, majd to­vábbi nagy spanyol helyzetek maradtak ki. A hosszabbítás második részében aztán tovább parádézott Sommer, és úgy tűnt, a spanyolok csinálhatnak bármit, nem járnak túl a svájci kapus eszén. Jöhettek a tizenegyesek, amelyek után Spanyolország örülhetett, a világbajnok után Luis Enrique csapatát nem sikerült búcsúztatnia Svájcnak.

Svájc–Spanyolország 1–1 (0–1, 1–1, 1–1)

Szentpétervár, Gazprom Aréna, 21 760 néző. Vezette: Michael Oliver (angol). Svájc: Sommer – Elvedi, Akanji, R. Rodríguez – Widmer (Mbabu, 101.), Freuler, Zakaria (Schär, 101.), Zuber (Fassnacht, 90+2.) – Shaqiri (Sow, 81.), Seferovic (Gavranovic, 82.), Embolo (Vargas, 23.).

Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic. Spanyolország: Unai Simón – Azpilicueta, Laporte, Pau Torres (Thiago, 113.), Jordi Alba – Koke (M. Llorente, 90+1.), Busquets, Pedri (Rodri, 119.) – Ferran Torres (Oyarzabal, 91.), Morata (Gerard Moreno, 54.), Sarabia (Olmo, a szünetben).

Szövetségi kapitány: Luis Enrique. Gólszerzők: Shaqiri (68.), ill. Zakaria (8., öngól). Kiállítva: Freuler (77., Svájc). Tizenegyesekkel: 1–3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában