Halvány remény maradt még

2021.08.05. 14:07

A riválisok visszalépésében bízhat még Mocsári Bence, a szegedi paratriatlonista

Gazdára talált a szabadkártya a tokiói paralimpia triatlonistái között, így a szegedi Mocsári Bencének már csak egy esetleges visszalépés jelenthet repülőjegyet a japán fővárosban rendezett ötkarikás játékokra.

Tóth Alex

Szeged 2019.11.29: Mocsári Bence paratriatlonista fotó: Kuklis István Délmagyarország DM

Fotó: Kuklis István

Továbbra is úgy készül, hogy ha esetleg jön a kijutást jelentő örömhír, akkor teljes erőbedobással tudjon részt venni a tokiói paralimpiai játékokon a szegedi triatlonista, Mocsári Bence. A kvalifikációs versenyek során nem sikerült a bravúr, majd a szabadkártya sem a Tisza-parti sportolónál landolt, így már csak abban bízhat, hogy valaki visszalép a versenyzéstől.

Halvány remény, de több, mint a semmi, és érdemes megjegyezni, hogy egy atléta már a visszalépés mellett döntött korábban, így nem elképzelhetetlen, hogy továbbiak követik a sorban.

– Nem viselt meg, hogy a ver­­senyeken nem sikerült kvalifikálnom, három éve kezdtem csak el a triatlont. Csoda lett volna, ha kijutok, és még van hova fejlődnöm. Úszó voltam, tehát inkább a futás és a kerékpározás az, amelyben előrébb kell lépnem. Ha jön a hír, hogy mehetek, akkor boldog leszek, de egyelőre nem ábrándozok ilyeneken – fogalmazott Mocsári, aki a napokban Fadd-domboriban versenyzett, és életében először egy órán belüli idővel teljesített sprint távot. 59:58-as eredményével abszolútban 15., míg korosztályában 3. helyen zárt az épek között.

Szeged 2019.11.29:
Mocsári Bence paratriatlonista
fotó: Kuklis István
Délmagyarország DM

– Örültem, hogy sikerült át­­lépnem a határt. Ez volt a célom, odamentem, és megcsináltam

– kommentálta a szép sikert a szegedi sportoló, akinek külön öröm volt, hogy barátnője, Bo­necz Boglárka szintén harmadik helyen végzett, míg legjobb barátja, Balla Bálint másodikként fejezte be a kiírást.

Mocsári elmondta, követte a tokiói olimpia triatlonszámait, és nagy boldogság volt számára, hogy jó barátja, Bicsák Bence a férfi mezőny 7. helyén ért célba.

– Egy csoda, amit elért. Kimagasló kitartással és komoly munkamorállal rendelkezik, emellett pedig nagyon kedves srác. Edzőtáborban láthattam, mennyire komolyan veszi a munkát. Teljes mértékben megérdemelte ezt a szép eredményt – zárta a beszélgetést Mocsári Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában