Erre építkezhet tovább Pastor

2021.09.17. 08:23

A Pick Szeged éles maradt a hajrára Montpellier-ben, és pontot mentett – Galéria

Összességében elégedetten utazhatott haza a franciaországi Montpellier-ből a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, miután a Bajnokok Ligája nyitófordulójában 29–29-es döntetlent játszott.

Becsei Dávid

Montpellier, 2021. szeptember 15. Sebastian Frimmel, a Pick Szeged játékosa (b) és Marin Sego, a Montpellier HB kapusa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport elsõ fordulójában Montpellier-ben 2021. szeptember 15-én. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Fotó: Guillaume Horcajuelo

– Egyet aludva a meccsre, értékes pontot szereztünk. Egy rend­­kívül jó és erős ellenfél el­­len játszottunk döntetlent, a csoportunkban nem sokan lesznek erre képesek. Örülni kell, mert benne volt, hogy vereséget szenvedünk, de megmutattuk a karakterünket, vert helyzetből álltunk fel, és még volt esélyünk a győzelemre is. Most már jobb a kedvünk, a meccs után volt egy kis hiányérzetünk, de lényeges, hogy ebből tanuljunk – értékelt a klubhonlapon Mikler Roland, aki kezdett, majd Alilovic váltotta, az utolsó percekben vi­­szont fontos védésekkel tért vissza.

Bizakodásra adhat okot Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek és a Pick Szeged szurkolóinak a csapat szerda esti játéka Montpellier-ben. Villámrajtot vettek a szegediek, már 6–1-re is vezettek. Ezt leginkább annak köszönhették, hogy a francia védelem középre koncentrálódott, a széleken, leginkább a jobb oldalin pedig remekül találták meg labdákkal Bogdan Radivojevicset, aki kíméletlenül élt a lehetőségeivel.

Sebastian Frimmelre sem le­hetett panasz a másik oldalon, nyolc gólig jutott, nagyszerűen értékesítette hétmétereseit Ra­­divojevics hibája után. Az osztrák válogatott játékos szerepléséhez viszont az is hozzátartozik, hogy a kezdőcsapatba norvég poszttársát, Alexander Blonzot küldte Pastor, de a fiatal tehetség az első percekben megsérült, és már nem tért vissza a pályára.

Negyedóra elteltével csapa­­ta rotálásával egyre inkább megtalálta a legjobb hetesét Patrice Canayer, egyik legnagyobb ásza, Diego Simonet pe­­dig pihenhetett a végjátékra, amelyben kulcsszerepet vállalt.

Szegedi oldalon Bánhidi csa­­pata egyik legjobbja volt.

A magyar válogatott beálló három gólt szerzett, de ami ennél is fontosabb, hogy rendre megjátszható volt, és összesen nyolc hétméterest harcolt ki.

A második félidő játékképe kissé változott, a franciák Vil­leminot, Gudmundsson és Wal­­linius jó játékával többször meg­­kavarták a szegedi védőket. Ekkor látszott, kell még pár ilyen hőfokú mérkőzés, hogy Garciandía is bírja végig, de az kiütközött, erőssége lehet a spanyol a Szegednek azáltal, hogy nem kell cserélni védekezésből támadásba.

A meccs ezen időszakáról Mikler úgy vélekedett, a jövőben nem szabad ilyen hullámvölgybe kerülniük, úgy érezte, a fiúk talán egy picit túlizgulták a meccset, és többet hibáztak.

Miguel Martins is egyre jobb formát mutat. Míg az első meccsein még gyakran tűnt határozatlannak, mára már egyre inkább veszi bátran kezébe a karmesteri pálcát akár Dean Bombaccsal az oldalán is. Ami pedig a leginkább bizakodásra adhat okot az egész találkozót tekintve, hogy az utolsó négy percben, vert helyzetből, háromgólos hátrányból is képes volt pontot menteni a Pick Szeged, sőt, kis szerencsével – Bombac ejtésénél üres kapura – akár nyerhetett is volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában