Köszöntötték a példaképeket

2021.09.10. 16:40

A szegedi városházán adtak át elismeréseket a Tokióban szereplő megyei paralimpikonoknak – Fotók

Tokió hősei hazatértek. A paralimpián résztvevő Csongrád-Csanád megyei sportolókat a városházán köszöntötték, ahol ők és edzőik megkapták a joggal kiérdemelt elismerő okleveleiket és ajándékaikat.

Tóth Alex

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A futásban jeleskedő Biacsi ikreket, Bernadettet és Ilonát, az asztaliteniszező Major Endrét, valamint a kajakozó Varga Katalint köszöntötték a szegedi városházán. Mindnyájan kihozták magukból a maximumot a Tokióban rendezett 16. paralimpiai játékokon, amellyel egész Magyarországot, de Csongrád-Csanád megyét különösképp büszkévé tették.

Igazi példaképek, akik rengeteget dolgoztak szép eredményeikért.

Kovács Tamás alpolgármester nyitotta meg a köszöntőt, aki elmondta, rendkívül büszke, hogy ő adhatja át az elismerő okleveleket és ajándékokat a japán főváros hőseinek. Hozzátette, boldog, hogy a paralimpikonok ilyen kiválóan szerepeltek a világversenyek királynőjén, és Szegedet ismét felhelyezték a nemzetközi sportélet térképére. A város alpolgármestere kiemelte, óriási öröm, hogy a nehéz, küzdelmes időszak után a sok befektetett energia és munka ilyen teljesítményekben térült meg.

És valóban a parasportolók minden gratulációt meg is érdemeltek, és minden elismerő szót nagy örömmel fogadtak. Látszott, hogy boldogok amiatt, hogy a kemény felkészülés eredménye elismerésre talált, és mindannyiukon, beleértve edzőiket is érződött: hatalmas örömmel vette át az elismerő oklevelét.

Ajándékot kapott Biacsi Bernadett és Biacsi Ilona, akiknek edzői, Antal Andor és Szabó Erzsébet nem tudtak jelen lenni az eseményen, így őket az SZVSE elnöke, Szokol Lajos, és a Tisza-parti egyesület ügyvezetője, Tari János kísérte el az ünnepélyes köszöntésre. A riói paralimpia magyar meglepetésembere, az ott 4. helyen végző szegedi asztaliteniszező, Major Endre és felkészítője, Márki Ernő is elismerésben részesült (a felkészítésben szintén részt vevő Bácsi Bernát nem volt jelen az eseményen), szintúgy mint a szegedi színeket képviselő paralimpikonok egyetlen érmese, a kajakozó Varga Katalin és trénere, Csamangó Attila.

 

Kovács Tamás alpolgármester zárásként megjegyezte, a parasportolók továbbra is élvezik majd a város támogatását, amely minden lehetséges módon igyekszik elősegíteni a további remek eredmények megszületését.

A nagyszerű hangulatú esemény végén Ménesi Imre, a közgyűlés sportbizottságának elnöke emlékeztette a paralimpikonokat: korábbi eredményeik után a tokiói ötkarikás játékokon elértek még tovább erősítették, hogy egytől egyig hatalmas példaképek lehetnek mindenki számára.

A köszöntöttek tokiói eredményei

 

A szegedi színeket képviselő paralimpikonok közül kétségkívül Varga Katalin érte el a legcsillogóbb eredményt.

Az MVM Szeged parakajakosa bronzérmet nyert KL2 200 méteren, ezzel pedig történelmet írt: ő lett az első olyan nő, aki ebben a sportágban dobogós helyezést ért el. A Rióban egészen a bronzmeccsig menetelő asztaliteniszező, Major Endre a brazíliai 4. helyezésétől egy pozícióval lejjebb végzett, az 5. helyet szerezte meg Tokióban. Az SZVSE paraatlétái, a Biacsi ikrek közül Ilona az 5. lett a T20-as kategória 1500 méteres síkfutásában, ugyanitt testvére, Bernadett a 8. pozícióban zárt, míg a 400 méteres számban nem jutottak döntőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában