Rögbi

2021.09.30. 08:16

Felőrölték ellenfelüket

Kettőből kettő. Ez a mérlege a szegedi Fit World Gorillák Rugby Clubnak a magyar XV. rögbi NB I.-ben, amelyben a Budapest Exiles legyőzése után ezúttal a DEAC Huszárok ellen aratott sima, 66–14-es sikert a csapat.

Munkatársunktól

Hozta a kötelező győzelmet a szegedi Fit World Gorillák Rugby Club az NB I.-ben. Archív Fotó: Nyitrai Szilárd

Fotó: Nyitrai Szilard

Komoly szegedi nyomással vette kezdetét a találkozó, ez pedig gyorsan az eredményjelzőn is nyomot hagyott. Keglic Predrag juttatta be a labdát a célterületre, majd Görgey a jutalomrúgást is értékesítette, így hamar 7 pontos előnyre tettek szert a Tisza-partiak.

Alig több mint 10 perc után már 12–0-ra vezettek a Gorillák, amikor az első fordulóban is remek játékot nyújtó Omoregie szerezte meg a második célt. A jutalomrúgás ezúttal kimaradt, így nem sikerült tovább növelni az előnyt.

Hozta a kötelező győzelmet a szegedi Fit World Gorillák Rugby Club az NB I.-ben. Archív Fotó: Nyitrai Szilárd

A csapat friss (és a klubtörténelem eddigi egyik legnagyobb) igazolása, Ducrocq érte el a harmadik célt, 17–0. Ekkorra már látni lehetett, hogy a mérkőzés végkimenetele egy pillanatig sem lesz kérdéses, így a szegediek inkább a látványos játékra, illetve a gyakorlásra törekedtek. Ebbe több hiba is csúszott, így a DEAC egészen 17–7-ig zárkózott, ám jókor talált vissza a helyes útra a Fit World, és az első játékrész végén megnyugtató, 24–7-es eredménnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A fordulás után felfogást váltott a Tisza-parti csapat, amely az eddigieknél is magasabb fokozatra kapcsolt. Sorozatban szállították a célokat, és a jutalomrúgásoknál Görgey sem hibázott, az ő bravúros rúgásával alakult ki végül a 66–14-es végeredmény.

Remek lehetőség volt ez a Gorilláknak a játékelemek éles helyzetben való gyakorlására, illetve a fiatalok is bizonyítottak. Koltai Bertalan irányítóként, Kovács Raul szélsőként, míg a mezőny legfiatalabbja, Bálint Ádám második sorosként kapott lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában