Férfi kézilabda

2021.09.25. 19:25

Gaber megsérült, a Pick Szeged visszavágott a Csurgónak

Szorosabb első félidő után magabiztos, 33–21-es sikert aratott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Csurgó ellen az NB I. harmadik fordulójában.

B.D.

Szeged 2021.09.25. Sportcsarnok Pick - Csurgó NB I. kézilabda-mérkőzés Képen: Fotó: Török János TJ DM délmagyar Képen: Fotó: Török János délmagyar TJ DM

Fotó: Török János

Pick Szeged–Csurgói KK 33–21 (12–11)

Férfi kézilabda NB I., 3. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Sándor L., Szikszay.

Pick Szeged: Mikler – Sostaric 1/1, Henigman, Bánhidi 4, Mackovsek 3, Frimmel 2, Bombac 3. Csere: Tönnesen 2, Martins 5, Bodó 1, Rosta 2, Gaber, Garciandía 4, Radivojevics 4/1, Rea 2/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Csurgói KK: Tatai – Gebhardt 2, Krecic 3, Krsmancic 5/2, Rotim 2, Borsos, Kerkovits 2. Csere: Füstös (kapus), Herceg 2, Gábor 2, Vasvári 1, Szeitl E., Tóth Á. 1, Schäffer 1. Vezetőedző: Mariano Ortega.

Hétméteres: 5/3, ill. 2/2.

Kiállítás: 12, ill. 12 perc.

Fotó: Török János

A szünetben mindössze egy góllal vezetett a Szeged a Csurgó ellen, a második félidőben viszont folyamatosan nyílt ki az olló a csapatok között. Szép gólokból nem volt hiány, Martins és Garciandía több megoldása után is elismerően csettinthettek a szegedi szurkolók. A hajrában viszont meghűlt a levegő az újszegedi sportcsarnokban, Matej Gaber terült el a földön. A szlovén beállót társai segítették le a pályáról.

Legközelebb csütörtökön 18.45-kor lép pályára a Pick Szeged, a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a fehérorosz Meskov Breszt vendége lesz.

Nyilatkozatok

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Rengeteget hibáztunk. Úgy tűnt 10–6-nál, hogy egy nagyobb különbség lehet a szünetre. Jól védekeztünk, de nagyon rosszul támadtunk, sok labdát eladtunk, ezt pedig rendre megbüntette a Csurgó. Akkor ébredtünk fel, amikor két játékosunkat is kiállítottak, ekkor kezdtünk el komolyabban kézilabdázni. Nehéz három naponta játszani, de Szegeden ez egész évben így van.

Rea Barnabás, a Pick Szeged játékosa: – Köszönöm a lehetőséget, gratulálok a Csurgónak. Nem szélső vagyok, de igyekszem minél színesebben lőni, örülök, hogy gólt szereztem a balszélről. Meglepett, hogy a hétméterest is elvégezhettem. Boldog vagyok, hogy a Pick Szeged mezében játszhatok.

Mariano Ortega, a Csurgói KK vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek. Nem vagyok elégedett a mérkőzéssel, de védekezésben és támadásban is voltak jó pillanataink. Keményen védekezett a Pick, sajnos mi elfáradtunk. Nagyon jól védekeztünk az első félidőben, jól kontrolláltuk a szegedi támadásokat. A második félidőben nem tudtunk egyszerű gólokat lőni, nagyon hiányzott a keretünkből Juhász Károly.

Tatai Péter, a Csurgói KK játékosa: – Sok emlék és ismerős köt Szegedhez, sok barátomat láttam a lelátón, jó érzés volt, hogy szépen fogadtak. A világ egyik legjobb csapatától benne van egy ilyen vereség, de a különbségen korrigálhattunk volna. Építkeznünk kell tovább, de jó úton vagyunk, a jó időszakainkat kell minél hosszabb kitolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában