Egyből egy a mérleg

2021.09.08. 14:22

Győzelemmel kezdték a Bajnokságot a Gorillák

Parázs találkozóval indult a Magyar Rögbi Szövetség felnőtt férfi XV. bajnokság 2021–2022-es szezonja a Fit World Gorillák Rugby Clubnak. A szegediek lendületes játékkal és győzelemmel kezdtek a Budapest Exiles RC ellen.

T. A.

Omoregie Benson a meccs végén két célt is elért. Archív Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A tavalyi szezon bronzmérkőzésével indult a Magyar Rögbi Szövetség felnőtt férfi XV. I. osztályának idei kiírása a szegedi Fit World Gorillák Rugby Club számára, amely 45–21-es győzelmet aratott a Budapest Exiles RC-vel szemben az első fordulóban.

A csapat játékoskeretében akadtak bőven változások a nyári időszak alatt, az első körben aratott győzelem pedig igazolja, hogy Debreczeny Dénesék remekül erősítették meg az egyébként sem gyenge erőkből álló csapatot. Esztergomi tanulmányainak befejeztével visszatért az együtteshez Bozsák Botond, és a Gorillák történetének eddigi egyik legnagyobb igazolását is tető alá hozta a vezetőség, ugyanis sikerült megállapodni a magyar XV. válogatott csapatkapitányával, Ducrocq Thomas Pierre-rel.

A kiváló játékos Franciaországban született, 2013 óta erősíti a magyar nemzeti csapatot, és a francia Boxeland Club l’Islois klubjától érkezett Szegedre.

A Tisza-parti klub hazai pályán, a Szegedi Városi Sta­dionban kezdhette meg a bajnoki szereplést, amely egyből pikáns párosítással indult, hiszen a tavalyi idény bronzmérkőzésén játszó csapatok mérkőztek meg egymással. Azt már korábban tudni lehetett, hogy egyik alakulat sem veheti félvállról az összecsapást, mert a csata végeredményének valószínűleg nagy jelentősége lesz majd a helyezéseket tekintve az alapszakasz végelszámolásánál.

Omoregie Benson a meccs végén két célt is elért.
Archív Fotó: Kuklis István

Egészen 26–0-ig elhúztak Thomasék, majd a fővárosiak valamelyest visszajöttek a meccsbe, de a Gorillák nem engedték ki a kezük közül az előnyt. Látványos, lendületes játékkal nyerték meg 45–21-re első bajnoki találkozójukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában