Helyi sport

2021.09.24. 12:20

Hozni kell a kötelezőt

Második fordulójához érkezik a magyar férfi XV rögbi NB I., amelyben a szegedi Fit World Gorillák Rugby Clubra újabb feladat vár. A Tisza-partiak szombaton 14 órától a Szegedi Városi Stadion füves 2-es pályáján fogadják a DEAC Huszárok együttesét, amely ellen a kötelező győzelem teljesítése a kitűzött cél.

– A feladat adott, bónuszponttal kell nyerni, ez az alapelvárás – nyilatkozta a klubnak Peleskei Tamás vezetőedző. A szakmai stáb fontos küldetése lesz a szombati bajnokin, hogy olyan taktikával küldje fel a csapatot, amellyel a győzelem nem foroghat kockán, emellett pedig az új játékelemek éles helyzetben való gyakorlására is hangsúlyt kell fektetniük.

– A 3/4 játékosoknak tökéletesen kell védekezniük, és legalább 40 percig tudniuk kell helyettesíteni a szerb idegenlégiósokat úgy, hogy közben a játék sebessége, struktúrája a lehető legkevesebbet változzon – fogalmazott az együttes erőnléti edzője, Regan Phillips.

A Fit World Gorillák RC-nek az első körben sikerült a győzelem a Budapest Exiles ellen, a második fordulóban pedig csak a sikerei számának megduplázásával lehet majd elégedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában