Női kézilabda

2021.09.10. 08:06

Már az első három fordulóban gyűjtögetné a pontokat a PC Trade Szegedi NKE

Idegenben, Gyálon kezdi meg a 2021–2022-es idényt a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjában a PC Trade Szegedi NKE. Vojkovics Gyula tanítványai szombaton 18 órától a Tempo vendégei lesznek.

B. D.

Szeged, 2021.07.20. megkezdte a felkészülést a másodosztályú bajnoki szezonra a PC Trade Szeged NKE csapata. Fotó: Sándor Judit City Magazin/Szegedma képen: Vojkovics Gyula a vezetőedző

Fotó: Sándor Judit/MW

Hosszúra nyúlt felkészülési idő­­szakot dolgozott végig a PC Trade Szegedi NKE női kézilabdacsapata, amely az NB I/B Keleti csoportjának első fordu­lójában Gyálon lép pályára a Tempo KSE ellen.

– Szándékosan hosszú alapozást terveztünk, így már július 19-én elkezdték a lányok a munkát. Hat edzőmeccset iktattunk bele a programunkba. Egy he­­­tünk még így is, mondhatni, ki­­maradt, mert egy-két nap különbséggel szinte az egész csapaton végigment egy megfázásos betegség – árulta el megkeresésünkre Vojkovics Gyula, a szegediek vezetőedzője.

– Rengeteg ifjúsági korú já­tékosunk van, így a nyáron az volt a legfontosabb, hogy őket beépítsük. Pont emiatt azt néz­­tem, hogy a lehető legtöbb lehetőséget biztosítsam a fiataloknak, hogy leszűrhessem, kiket használhatok majd többet a bajnoki mérkőzéseken – beszélt a gyakorlómérkőzések részleteiről a tréner.

Akárcsak a másodosztály má­­sik megyei csapatára, az Algyőre, a Szegedre is nehéz bajnoki szezon vár.

– Ha az Algyő úgy fogalmazott, hogy gyilkos idény elé nézünk, akkor mi még jobban, mert kevesebben vagyunk. Egyelőre nehéz célt kijelölni a csapatom elé, a harmadik forduló után már picit jobban láthatjuk majd az erőviszonyokat. Egy viszont biztos, alapcélunk, hogy megőrizzük az NB I/B-s tagságunkat – tette hozzá Vojkovics.

Az előző idényben a Tempo és a Szeged is 19 pontot gyűjtött, jobb gólkülönbségének kö­­szönhetően előbbi végzett a hetedik, utóbbi a nyolcadik helyen a tabellán.

– Nehéz meccsre számítok ellenük, a tavaszra erős csapattá ért össze a Tempo. Az első három fordulóban szeretnénk több pontot szerezni. A Tempóval és a Hajdúnánással idegenben, a Csepellel hazai környezetben mérkőzünk meg – vélekedett a PC Trade Szegedi NKE vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában