Megvan a szegediek második bajnoki győzelme

2021.10.30. 20:38

Az utolsó negyedben robbantott a Szedeák Szekszárdon

Egy megváltozott kezdőcsapattal, de teljes kerettel állt fel a Paks elleni, idegenbeli meccsen a Naturtex-SZTE-Szedeák, amelyben a betegséggel bajlódó Hunt is vállalta a játékot. A kezdőben azonban Filipovics és Bognár volt ott, Alston és Hunt is a padon kezdett.

Munkatársunktól

A Paks vette magához a meccs irányítását, de az elmúlt mérkőzésekkel ellentétben ezúttal nem került komoly hátrányba a Szedeák. Sőt, Persons kosarával ha csak rövid időre is, de vezetni tudott 19–18-nál. Hullámzó meccs volt, amelyen mindkét csapat sok hibával játszott, amikor úgy tűnt, lendületbe jön valamelyik gárda, jöttek a hibák és a fordítás, vagy a zárkózás. A félidőben két ponttal vezetett az ASE.

A nagyszünetet követően sem változott érdemben a játék képe, a Szedeák kapaszkodott, olykor vezetett is, de számtalanszor változott, éppen melyik csapat van előnyben. A harmadik negyed vége azonban a Paksé volt, Melvin hármasa után nyolcpontos hátrányt kellett ledolgoznia az utolsó tíz percben a Szedeákban – ráadásul Hunt nélkül, aki kipontozódott a harmadik negyed végére.

Eltelt a záró játékrész fele, és érdemben nem változott a Szedeák helyzete, hiszen 78–70-ra vezetett az ASE. Ekkor azonban jött Kerpel-Fronius harmadik triplája, majd Persons gyors kosara, máris nyílt volt újra a meccs. Hiába a Paks időkérés, Cook két triplát is elsüllyesztett, amivel már megfordította az állást a Szedeák, 80–83. Hiába fordított pillanatok alatt a hazai csapat, kimaradt a büntető, Bognár viszont közelről pontos volt, az utolsó percre így szegedi vezetéssel indultak neki a csapatok. Alston előbb kosarat, majd labdát szerzett, de Persons csak egyet dobott be a büntetőiből – igaz, a lepattanót ezúttal megszerezte a Szedeák, az elmúlt meccsekhez képest ezúttal itt sem volt gondja a Naturtexnek. Cook dobhatott még kettőt a vonalról, aki mindkettőt értékesítette, 90–84-ről pedig már nem rontotta el a végjátékot a Szedeák – amely így az utolsó negyedet 14 ponttal nyerte meg, így megszerezte szezonbeli második győzelmét a bajnokságban.

Atomerőmű SE–Naturtex-SZTE-Szedeák 84–90 (27–23, 14–16, 28–22, 15–29)

Tippmix férfi kosárlabda NB I/A csoport, 8. forduló. Szekszárd, 800 néző. Vezette: Kapitány G., Tőzsér D. K., Pozsonyi L. (Páli dr. K.)

Paks: Brown 15/6, Frank 2, Brzoja 8, EILINGSFELD 10, MELVIN 26/9, Csere: Karosi 6/6, Buljevics 9, Kis 2, Kovács 6/3,

Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 22/6, COOK 26/12, Polányi, BOGNÁR 9/3, Filipovics 4, Csere: Szatmári 2, Alston 12/3, Hunt, Keller 3/3, Balogh 2, Kerpel-Fronius B. 10/9,

Kipontozódott: Brzoja (39.), ill. Hunt (29.)

Ezek is érdekelhetik