Teke, Szeged

2021.10.15. 10:27

Derbi Szegeden

delmagyar.hu

A férfi tekecsapat szuperliga 6. fordulójában Csongrád-Csanád megyei derbit rendeznek. Szombaton 13 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban az éllovas Zengő Alföld Szegedi TE az újonc Szegvár együttesét fogadja.

Az eredeti sorsolás alapján a meccset Szegváron tartották volna, ám a közelgő csapat-világbajnokság miatt – amelyen három szegedi, Brancsek János, Kiss Norbert és Zapletán Zsombor lesz érdekelt – a szegváriak belementek a pályaválasztói cserébe.

A meccs esélyese a hazai alakulat, amely minden bizonnyal túltette már magát a világkupa hetedik helye utáni csalódáson. A Zengő Alföld ötből öt győzelmet könyvelhetett el eddig, míg megyei ellenfele a négy vereség mellett egyszer már nyert, így minden bizonnyal túl van a kezdeti lámpalázon.

Ami viszont a világkupa-szerepléssel kapcsolatban pozitívum, hogy a Zengő Alföld így is kivívta a Bajnokok Ligája-indulás lehetőségét. A sorsolás alapján a sorozat nyolcaddöntőjében a német Bundesliga egyik veretlen élcsapata, a Raindorf került a Szeged útjába, az első mérkőzést idegenben kell lejátszania a csapatnak november 27-én, a visszavágót pedig december 11-én rendezik az újszegedi létesítményben. A továbbjutó a Mertojak Split (horvát)–Bamberg (német) párharc győztesével találkozik a nyolc között.

A holnapi bajnoki után hosszabb szünet lesz a szuperligában, hiszen a világbajnokság miatt csak november 6-án következik az újabb forduló. A vb-n a magyarok Lengyelországgal és Szlovéniával szerepelnek egy csoportban, ahonnan az első kettő továbbjut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában