Szokhatják a felnőttmezőnyt

2021.10.31. 12:16

Fábián Bettina és Pádár Nikolett is a magyar válogatott tagja

Jövő hét kedden rajtol a kazanyi rövid pályás úszó Európa-bajnokság. A magyar válogatott minden eddiginél fiatalabb és a megszokottól kevesebb létszámú, 13 fős kerettel vág neki a kontinensviadalnak, keretben a Haász SZUE tehetségeivel, Fábián Bettinával és Pádár Nikolett-tel.

Tóth Alex

Éles bevetés lesz. Fábián Bettina öt számban érdekelt Tatárföld fővárosában. Archív Fotó: Derencsényi István

A római ifjúsági úszó Európa-­bajnokságon elért egyéni érmeiknek köszönhetően a magyar úszóválogatott tagjaként Ka­­zanyba utazhat a szegedi Fábián Bettina és Pádár Nikolett. A Haász SZUE két kiváló sportolója a minden eddiginél fiatalabb átlagéletkorú keretbe jutottak be, Pádár Nikolett pedig az egész magyar csapat legfiatalabb versenyzőjeként bizonyíthat. Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője és a magyar nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya lapunknak elmondta, a kedden kezdődő oroszországi verseny leginkább azt a célt szolgálja majd, hogy a lányok szokják a felnőttmezőnyben való versenyzést.

– Nikinek az első, Bettinek pedig a második felnőtt­világversenye lesz ez, a nyári Európa-bajnokságon elért eredményeknek köszönhetik a kerettagságot

– kezdte a szakember.

Éles bevetés lesz. Fábián Bettina öt számban érdekelt Tatárföld fővárosában. Archív Fotó: Derencsényi István

– Éles bevetésen vehetnek részt, remek viadal lehet ez számukra. A felkészülés elején tartunk jelenleg, a lányok nincsenek még a nyári formában. Azt gondolom, hogy a meleg égövi edzőtáborok után, a tavaszi országos bajnokságra lesznek majd újra ehhez közelítő, vagy még jobb állapotban – fogalmazott Gellért Gábor a kazanyi rövid pályás Európa-bajnokság előtt, amelyen egyébként két tanítványa több versenyszámban is megméretteti magát.

Fábián Bettina (akinek ez lesz a második felnőtt nemzetközi versenye a hazai rendezésű vizes Európa-bajnokság medencés kiírása után) 200, 400, 800 és 1500 méter gyorson, valamint 200 méter vegyesen áll majd rajtkőre. A 15 éves Pádár Nikolett, a magyar válogatott legfiatalabb tagja pedig 50, 100, 200, 400 méter gyorson, és 100 méter vegyes­úszásban bizonyíthat Tatárföld fővárosában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában