Helyi sport

2021.10.19. 09:08

Jesolóban küzdenek

Tegnaptól szombatig rendezik az olaszországi Jesolóban az idei kick-­­box-világbajnokságot. A versenyen a sportág hét szabályrendszerében 65 ország közel 1400 indulója lép tatamira és ringbe. A magyar színeket 44 sportoló képviseli, akiktől 5-6 aranyérmet remél a szakvezetés.

– A legfőbb különlegessége a világbajnokságnak az, hogy van – szögezte le Galambos Péter, az MKBSZ elnöke utalva arra, hogy tavaly március óta minden jelentős kick-box-versenyt törölni kellett, és a szeptemberi budapesti világkupa volt az első nagy megmérettetés, amelyen a nyáron a teljes jogú olimpiai tagságot elnyert sportág elitje ismét versenyezhetett.

Az elnök elmondása szerint Jesolóban is hangsúlyt fektetnek a koronavírus-járvány elleni óvintézkedésekre: például csak 48 óránál frissebb negatív teszttel lehet majd belépni a csarnokba, ahol a maszkviselést és a távolságtartást is megkövetelik a szervezők.

Szegedet ezúttal is többen képviselik az olaszországi világeseményen. A Combat „D” SC-ből Zsarkó Dániel (kick-light és light-contact, 94 kg) és 2020 legjobb magyar női harcosa, Nagy Rita (kick-light és light-contact, 60 kg) két-két szabályrendszerben érdekelt. A veteránoknál Szuknai Zsuzsanna (light-contact, 65 kg) vesz részt az eseményen, illetve a nőknél a szegedi származású Busa Andrea (klubja: Contact Kick-box és Thai-box HE)pointfighting, 65 kg) résztvevő.

Közülük tegnap Nagy Rita már érdekelt volt a nyolc közé kerülésért, a többiek később kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában