Egyéni feladatok

2021.11.27. 12:01

A szegedi játékosokra még két verseny vár

Mindkét 2021-re betervezett Bajnokok Ligája-mérkőzését jövő januárban játssza le a nyolcaddöntőben érdekelt Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapata.

M. J.

Teke, SzegedHa minden a tervek szerint alakult volna, akkor most arról kellene szólnia ennek az írásnak, hogy a Zengő Alföld Szegedi TE szerencsésen megérkezett Németországba, ahol ma a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén a Raindorf ellen lép pályára.

Ehelyett azt kell rögzítenünk, hogy sem ez, sem a második mérkőzés nem lesz idén megtartva – a koronavírus-járvány miatti intézkedések ugyanis alaposan átírták a forgatókönyvet, és elhalasztották a találkozókat. Az új időpont január 8. (idegenben) és január 15. (az újszegedi teke- és bowlingcentrumban). A nyolc BL-párból egyébként még egy járt így: a szlovák Podbrezova és a szlovén Proteus Postojna párharc első mérkőzését is elhalasztották.

Már az országos döntőben. A hatszoros világbajnok Kiss Norbert készülhet a budapesti versenyre. Fotó: Kuklis István

A szegedi játékosok így sem maradnak decemberben fel­adat nélkül, egyéni versenyek várnak rájuk. December 4-én Szegeden rendezik a keleti régió egyéni bajnokságát, amelyről az első tíz jut az országos döntőbe. A három szegedi válogatott te­­kés (Brancsek János, Kiss Norbert, Zapletán Zsombor) már ott van az országos döntő legjobb 32-es mezőnyében, és december 18-án, 19-én küzd majd a napi és összetett egyéni, valamint a sprint elsőségért a budapesti Népligeti tekecsarnokban. A ke­­leti régiós versenyen érdekelt Karsai László, Karsai Dániel és Ács Tamás, valamint Szegvárról Szabics Krisztián és Vígh Ferenc.

Címkék#teke#Szeged

Ezek is érdekelhetik