440 perc után kapott gólt a Szeged az NB II.-ben

2021.11.24. 21:44

Egy pont jutott a Pécs ellen – Fotók

A labdarúgó NB II. 17. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szent Gellért Fórumban a Pécs ellen 1–1-es döntetlent játszott.

mádi józsef

Fotók: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A szegedi ultrák korábbi levelére – távolmaradásra szólítottak fel mindenkit a klub által őket ért kitiltások és a különböző eszközök használatának megvonása miatt – a szerdai meccs előtt reagált a klub is.

Részlet a közleményből: „A pályán hatályos MLSZ-előírások betartását amint a múltban, úgy a jövőben is megköveteljük és ellenőrizzük. Szurkolótáborunk »Ultra« csoportjával korábban többször egyeztettünk arról, milyen látványelemek használata engedélyezett a mérkőzéseinken, illetve milyen rigmusok használata elfogadhatatlan. Az utóbbi években mégis több alkalommal ismételve milliós bírságot fizetett klubunk a szurkolók egy csoportjának viselkedése miatt. A jogkövető és kulturált magatartást a jövőben is elvárjuk a lelátón mindenkitől. Büszkék vagyunk a szurkolóinkra, biztatásuk sokat segít a csapatnak, ezért továbbra is várunk mindenkit a meccseinkre.”

Pörgősen indult a meccs, az első tíz percben a Szeged négy, a Pécs három szögletet rúghatott. Aztán beállt a meccs üteme arra, amelyre számítani lehetett: a Szeged támadásokat épített, a Pécs villámgyorsan kontrázott.

A hazai támadásoknak a 27. percben lett meg az eredménye, amikor Horváth K. egy csel után éles szögből a rövidbe lőtte a labdát, 1–0. Nem sokat, mindössze öt percet késett a válasz, Bíró B. szépen fejelt a bal sarokba, 1–1. A Szeged a bajnokságban 440 perc után kapott megint gólt. Nem volt eseménytelen a szünetig hátralévő idő sem, immár gól nélkül.

A második félidőben is szinte minden támadásban volt lendület, dinamika. Gajdos közelről a kapus kezébe emelt a 73. percben, ez volt a második játékrész addigi legnagyobb helyzete. A végén Gréczi és Kovács M. lövését is hárította Helesfay, így alakult ki az 1–1.

Dragan Vukmir: – Meg kell becsülni az egy pontot, mert az ellenfélnek is volt bőven helyzete, igaz, nekünk talán egy nagyobb kimaradt. Szeretünk nyerni, de most ennyi volt a meccsben.

Szeged-Csanád GA–Pécsi MFC 1–1 (1–1)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 1100 néző. Vezette: Derdák Marcell (Király, Huszár).

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovic, Kővári – Simon Á., Kovács M. – Gajdos (Dobos Á., 75.), Horváth K., Kóródi (Gréczi, 61.) – Haruna (Gerrmán, 61.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Pécsi MFC: Helesfay – Svedjuk, Dávid Z., Preklet, Katona L. – Tölgyesi, Kövesdi – Hegedűs M. (Varga B.84.), Marques-Airosa (Tihanyi, 67.), Bíró B. (Szabó Z., 78.) – Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

Gólszerzők: Horváth K. (27.), ill. Bíró B. (32.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában