Jól érzi magát a feladatban

2021.11.04. 11:55

Tanítványával együtt Állami kitüntetést vehetett át Vitsek Iván

A Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült Vitsek Iván: a Floratom Szeged AC játékosa ugyanis felkészítő edzőként segítette a paralimpián bronzérmet nyert Szvitacs Alexandrát. A szegedi csapat játékosa megtisztelőnek tartja az elismerést, egyúttal reméli, még fentebb juthatnak tanítványával.

V. P.

Budapest 20210612 Asztalitenisz 2021 Extraliga elõdöntõ Fotó X Nemzeti Sport Vitsek Iván

Fotó: Földi Imre

Az olimpiai és paralimpiai játékokon sikeres sportolókat és ed­­zőket díjaztak a közelmúltban az Országházban. Az eseményen Magyar Bronz Érdemkeresztet vehetett át Vitsek Iván is.

– Ez a kitüntetés azt jelenti, hogy becsülik azt a munkát, amit a versenyzők és az edzők elvégeznek. Ennek meg is ad­­ták a módját, a parlament ku­polatermében volt a díjátadó. A karmelita kolostorban tartott fogadáson a miniszterelnökkel kötetlen keretek között lehetett beszélgetni – mondta lapunknak a Floratom Szeged AC játékosa.

Kettejük közös munkája ta­valy kezdődött, amikor Alexa kereste meg Vitsek Ivánt, hogy dolgozzanak együtt. Több ed­­zővel, hosszú távon zajlik a pa­­ralimpikon felkészítése.

– Sok évig az utánpótlásban dolgoztam, ifjúsági korából is ismerem Alexát. Heti két-három edzést jelent a közös munkánk, ahol próbáljuk javítani a játékát annak érdekében, hogy a párizsi paralimpián még jobb eredményt el tudjon érni – avatott be a tervekbe Vitsek Iván.

Nagyjából tíz hónapja dolgoznak együtt, és Vitsek meglátása szerint Párizsig jobban kijöhet a közös munka eredménye, hiszen akár nemzetközi versenyeken is láthatja tanítványát és ellenfeleit, így a következő három évben minőségben is van mit növelniük.

– Nem gondolom, hogy nagy szerepem lett volna az idei paralimpiai szereplésben, talán tíz százalékot hozzá tudtam tenni. Ha egy húsz-harmincot még rá tudunk tenni, akkor benne van egy jobb eredmény Párizsban. Az ember nem a kényelmi szempontot nézi, ha edzősködik, de sokkal fókuszáltabban lehet egy emberrel dolgozni, mint ha tíz játékost kellene kezelni mondjuk egy válogatottcsapatnál. Nagy motivációt is ad ez a feladat nekem, mint edzőnek, egyben kellemesebb feladat is, mert csak egy játékosnak tartozom felelősséggel, nem pedig tíz játékos klubjának és a szövetségnek is. Talán a munka is jobban megmutatkozik, hiszen egy irányba lehet fókuszálni. Nagyon szívesen csinálom ezt a munkát, nem mellesleg Alexa nagyon jól játszik, így nekem edzésnek is kiváló a vele való közös munka, így nemcsak az edzői része kellemes, hanem a saját játékomnak is jót tesz – zárta Vitsek Iván.

 

Díjazták a teljesítményüket

A tokiói olimpián és paralimpián sikeres sportolókat és edzőiket Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök köszöntötte az ünnepségen. Megyénkből így többen is részesültek elismerésben, Kárász Anna és Kopasz Bálint kajakozó a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült, Kopaszné Demeter Irén Magyar Arany Érdemkeresztet vehette át, míg Varga Katalin Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült. Szintén az MVM Szeged VE-t képviselte Csamangó Attila, aki felkészítő edzőként Magyar Ezüst Érdemkereszt elismerést kapott a fővárosban megtartott ünnepségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában