Presztízsmeccsre utaznak

2021.11.27. 12:43

Vasárnap 13 órától a labdarúgó NB II.-ben: Győr–Szeged-Csanád GA

Megváltozott a meccs kezdési időpontja: vasárnap nem 17, hanem 13 órakor játszik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia Győrben a labdarúgó NB II. 18. fordulójában.

Mádi József

Vasárnaptól szerdáig három nap jutott a regenerációra, a szerdai, Pécs elleni meccs után viszont már négy nap áll rendelkezésre, ám most következik egy utazás. Az egy hét alatti három mérkőzés közben rendkívül fontos a pihenés, a test feltöltése, és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia eddig egészen jól áll a sűrű programok menedzselésében. A legelső ilyen etapot ugyan nem zárta jól (1–1 Budafokon, 1–0-s vereség Dorogon, 1–1 itthon a Szentlőrinc ellen), a másodikban viszont hibátlan maradt (csupa siker: 2–0 a Soroksár, 1–0 az Ajka, 2–1 a Diósgyőr ellen), és most sem rossz a két meccs hozadéka (2–0 Szolnokon, 1–1 a Pécs ellen).

– Úgy érzem, fizikálisan rendben van a csapat, legalábbis az eddigi edzések alapján ezt láttam

– nyilatkozta lapunknak Dragan Vukmir.

– Az igaz, hogy jót tenne a forgatás a játékosoknak, de így sem érzem azt, hogy a sűrű program miatt bárki is fáradtabb lenne.

Kell is az erő, hiszen vasárnap 13 órától (és nem az eredetileg kiírt, 17 órás időpontban) Győrben szerepel Vukmir alakulata. A kisalföldi alakulatot az egykori Szeged-edző, Klausz László irányítja, aki két szezonban (2015–2016 és 2016–2017) összesen 68 meccsen vezette az akkor még Gyulán székelő csapatot. Ezalatt 23 siker, 22 döntetlen és 23 vereség fűződik a nevéhez, miközben előbb a 10., majd a 11. helyen végzett az együttese.

Győrben szerepelnek. Molnár-Farkas Tamás fontos láncszeme a szegedi védelemnek. Fotó: Karnok csaba

A Győr a jelenleg futó bajnokságban az élmezőnyhöz tartozik, csakúgy, mint a Szeged – a két csapat között mindössze három pont a különbség a tabellán az ötödik Szeged ja­vára a hatodik Győr ellenében.

– Fontos mérkőzés lesz mindkét együttesnek, a Győr vi­­szont otthon szerepel, és a III. Kerület ellen aratott győzelem után biztos önbizalommal telve léphet pályára. De nem féltem a sajátjaimat sem, és ha a kialakított helyzeteket jól használ­juk ki, megszerezhetjük a há­­rom pontot. Hangsúlyozom, nehéz mérkőzés lesz, mert jó csapat otthonába látogatunk. Igazi prezstízstalálkozó lesz.

A győri keretnek – és egyre inkább a kezdőnek – tagja a szegedi származású bal oldali védő, a korábbi korosztályos vá­­logatott Forgács Dávid is.

A szegediek ma a délelőtti edzés után elutaznak Győr-Moson-Sopron megyébe, ott töltik az éjszakát, majd vasárnap 13 órakor lépnek pályára az ETO Parkban. A Szeged öt meccs óta veretlen, és a Haladással együtt a legkevesebb gólt kapta az NB II.-ben.

Ezek is érdekelhetik