Ki kell tartaniuk tartalékosan is

2022.01.31. 08:00

Alázattal küzdöttek a szegediek Dunaújvárosban

Teljes keret esetén sem a Szeged SZTE vízilabdacsapata lett volna a dunaújvárosi bajnoki esélyese, amely kulcsjátékosait továbbra is nélkülözni kényszerült. Másfél hét meccsmentes időszak jön, február 9-én a bajnoki címvédő érkezik Szegedre.

B. D.

A Dunaújváros elleni idegenbeli mérkőzésre sem csökkentek Varga Tamás problémái. Felnőtt játékosainak többségére továbbra sem számíthatott a meccskeretben a játékosként kétszeres olimpiai bajnok szakember. 

Teljes kerettel Szegeden az őszi idény elején a szezon egyik legjobb mérkőzését produkálták Gyöngyösi Boglárkáék a dunaújvárosiak ellen. Akkor mindössze ötgólos vereséget szenvedtek a Tisza-partiak. Rendkívül fiatal összetételében ilyen reményük nem lehetett a szegedieknek, az viszont mindenképpen pozitívum, hogy minden negyedben betaláltak Tátrai Szonjáék. 

A következő OB I.-es fordulót február 9-én rendezik, aznap 12.30-kor a bajnoki címvédő UVSE-t látja majd vendégül a Szeged SZTE. 

További eredmények: BVSC–III. kerületi TVE 13–7, UVSE–Tatabánya 16–2, Ferencváros–Eger 15–4. 

Varga Tamás: – Nagyon ne­­héz ez a helyzet most a szegedi vízilabdának. Próbálok lelket önteni a lányokba, és reménykedünk abban, hogy azok a játékosaink, akik koronavírusosak voltak, minél előbb felépülnek és visszatérnek, addig kitartásra van szükségünk. Nehéz ilyenkor bármit is mondani. A lányoknak kijár a gratuláció, hogy még ebben a szituációban is ilyen alázattal küzdenek végig egy meccset. 

 

Dunaújváros–Szeged SZTE 19–6 (5–2, 4–1, 5–1, 5–2)

Női vízilabda OB I., 11. forduló. Dunaújváros. 

Vezette: Kovács, Pintér. 

Dunaújváros: Maczkó – Gurisatti 4, Mahieu 2, Garda 3, Mucsy 4, Somogyvári 3, Sümegi. Csere: Buis (kapus). Kardos D., Kardos L. 1, Horváth B. 1, Erdélyi, Pál, 

Jonkl 1. Vezetőedző: Mihók Attila. 

Szeged SZTE: Gyöngyösi – Jenei, Tátrai 3, Pap, Bicskei 1, Ármai 2, Pintér. 

Csere: Kucsera (kapus), Torma, Varga N. 

Vezetőedző: Varga Tamás. 

Gól – emberelőnyből: 2/1, ill.3/1. 

Ötméteresből: 3/3, ill. 2/2. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában