Helyi sport

2022.01.18. 17:57

Közös munkával fejlődhetnek tovább

Együttműködési megállapodást kötött a debreceni DEAC Kosárlabda Akadémiával a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli, amelyet a debreceni akadémia szakmai igazgatója, Berényi Sándor, és a vásárhelyi klub elnöke, Szabó Attila írt alá.

Berényi Sándor és Szabó Attila írták alá a szakmai megállapodást.  Fotó: Vásárhelyi Kosársuli

A szakmai együttműködés értelmében mindkét szervezet számára előnyös, közös munka indulhat el. A debreceniek ugyanis vállalják a legtehetségesebb vásárhelyi kosarasok teljesítményének felmérését, és fejlődésük érdekében ajánlásokat is tesznek. 

 

 

A jövőben a Kosársuli edzői és szakemberei részt vehetnek a DEAC Akadémia által szervezett képzéseken, nyílt napokon és nemzetközi táborokon. Utóbbi eseményeken vendégül látják a Vásárhely tehetségeit, akik más kiemelt lehetőségekkel is élhetnek, így például az akadémia színeiben nemzetközi tornákon, táborokban, továbbképzőkön vehetnek rész. A DEAC szakemberei tanácsaikkal is támogathatják a Kosársuli edzőit. 

 

 

Az együttműködés már ed­­dig is szoros volt a két klub között, hiszen a nyáron a Hanga Ádám által Debrecenben szervezett kosaras táborban a Kosársuli egy szakembere és több játékosa is részt vehetett. Nemrég pedig az egyik legígéretesebb vásárhelyi tehetség, Szilágyi Kende a DEAC színeiben játszhatott a legjobb európai utánpótláscsapatokat felvonultató tornán, az EYBL-en. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában