Hazaértek a pekingi hősök

2022.02.19. 09:11

A szegedi Kónya Zsófiát és Jászapáti Petrát is sokan fogadták a fővárosi rendezvényen

Több száz szurkoló, családtagok, barátok és a sajtó munkatársai fogadták pénteken délelőtt a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban a pekingi téli olimpiáról hazatért rövidpályás gyorskorcsolyázókat.

Munkatársunktól

Mosolygós olimpiai bronzérmesek. A két szegedi, Jászapáti Petra (balról) és Kónya Zsófia. Fotó: Tumbász Hédi

Már negyed tízkor közel ötvenen, többségükben fiatal lányok gyűltek össze a csarnok előtt, ahol ütemes rockzenével szórakoztatták az egybegyűlteket. A pekingi küldöttséget szállító autóbusz fél 11-kor gördült be a Gyakorló Jégcsarnokhoz, az elsők között Liu Shaoang szállt le a járműről, utolsóként pedig bronzérmével a nyakában Liu Shaolin Sándor.A csarnokban videófelvételekről újra lejátszották a szép sikereket hozott magyar döntőket. Elsőként Bánhidi Ákos sprintedzőt hívták fel a pulpitusra, utolsónak pedig Peking legeredményesebb magyar versenyzőjét, az egy arany- és két bronzérmet nyert Liu Shao­angot. 

 

A férfi 500 méteren arany- és 1000 méteren bronzérmes Liu Shaoang, valamint a harmadik vegyesváltó révén minden idők legjobb téli ötkarikás szereplését produkálta a csapat. Közben a színpadon sorra jöttek a versenyzők. A szegedi Kónya Zsófia többek között azt mondta, jó döntés volt a részéről, hogy a harmadik olimpiáját is megcélozta, mert most úgy érzi, hogy a váltóban nyert bronzérem karrierje csúcsa. 

 

– Ez minden szenvedést megért – hangsúlyozta, miközben ott állt az emelvényen a másik szegedi, Jászapáti Petra is. 

 

– Peking számomra egy hullámvasút volt, de a végére a váltó eredményével boldog tudtam lenni – jelentette ki Liu Shaolin Sándor. 

A sort Liu Shaoang zárta, az első magyar egyéni téli olimpiai bajnok azt mondta, nagyon boldog, és korábban ez azért nem látszott rajta, mert már az 500 méter előtt érezte, hogy az az ő napja lesz. 

 

– Most már leesett, mi történt velem. Van még bennem motiváció, hiszen márciusban jön a világbajnokság, és úgy érzem, hogy hosszú út áll még előttem – fogalmazott a legsikeresebb pekingi magyar versenyző, Liu Shaoang. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában