Alilovicon nem múlt semmi, azonban a szegedi támadások akadoztak

2022.02.17. 22:38

Hiányzott a lendület

Pont nélkül térhetett haza zágrábi utazásából a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, miután 26–24-es vereséget szenvedett a horvát rekordbajnoktól.

Becsei Dávid

Bodó Richárd három akciógóllal zárt Zágrábban. Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Legerősebb játékoskeretével a csapatbusszal kelt útra a Pick Szeged a horvát fővárosba. Szerdán délelőtt még a Pick Arénában edzettek Bodó Richárdék, majd egy nagyjából hétórás utat követően érkeztek meg Zágrábba. Juan Carlos Pastor vezetőedző Luka Stepancicon kívül mindenkire számíthatott az év első Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén. A hazaiak trénerének, Ivica Obrvannak a tizenhatos listájáról Matej Mandic, Klarica és Ravnic hiányzott.

 

A 15 ezer férőhelyes Arena Zagreb gyakorlatilag kongott az ürességtől – nagyjából hatszázan lehettek a lelátón –, a maroknyi szegedi szurkolótábor hangja viszont az egész meccsen betöltötte a létesítményt.

 

Leimeter Csaba lövését kétszer is olvasta rövid időn belül Mikler. Radivojevics hétméteresből szerezte a mérkőzés első gólját, majd a másik oldalon Cupic lőtt sikeresen a hetesvonal mögül. Hiányzott a lendület a szegedi támadásokból, miközben a védelem sem nyújtotta a tőle elvárhatót. A 9. percben 4–1-nél kért időt Pastor, a Tönnesen, Bombac, Mackovsek triót pedig a Garciandía, Martins, Bodó hármasra cserélte.

 

A 15. percben mutatta az addigi legnagyobb különbséget az eredményjelző: 8–3. Innen egy 3–0-val zárkózott fel gyorsan a Pick, de egy horvát időkérés megtörte a Martins által hozott jobb dinamikát. Obranovic átlövéseivel nem volt szerencséje az egyébként jól védő Miklernek, aki büntetőt is védett. A támadóhibák viszont nem fogytak el, így harminc perc játékot követően 14–10-re vezetett a Zagreb.

 

A szegedi kapuban Miklert váltó, parádézó Mirko Alilovic vezérletével visszajött a meccsbe a Pick, bár a játékképe továbbra sem volt a legszebb… A félidő derekán négy-öt alkalommal is támadhattunk az egyenlítésért, de egy apró hiba, vagy éppen Slavic megakadályozta ezt. A hajrára visszaállt a háromgólos különbség, megérdemelt két ponttal gazdagodott a Zagreb, a Szeged pedig szombaton 17.30-tól bajnokin fogadja a Tatabányát.

 

RK PPD Zagreb (horvát)–Pick Szeged 26–24 (14–10)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 11. forduló. Zágráb, Arena Zagreb, 600 néző. Vezette: Erdogan, Özdeniz (törökök).

RK PPD Zagreb: Slavic – Cupic 6/2, Leimeter, OBRANOVIC 7, Musa 1, KAVCIC 3, D. Mandic 2. Csere: F. Ivic (kapus), Gojun, Grahovac, SRNA 5, Sipic, D. Cavar 1/1, Vistorop 1, Matanovic. Vezetőedző: Ivica Obrvan.

Pick Szeged: Mikler – Sostaric 4/2, Henigman, Mackovsek, BÁNHIDI 3, Frimmel 2, Bombac 2. Csere: ALILOVIC (kapus), Tönnesen, Radivojevics 1/1, Garciandía 2, MARTINS 5, Bodó 3, Gaber 2, Blonz. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 6/3, ill. 4/3.

Kiállítás: 4, ill. 2 perc.

A csoport másik meccsén: Elverum–THW Kiel 30–31 (15–14)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában