Jászapáti Petra az 1000 méteres döntőért megy

2022.02.11. 07:25

Mégsem cserélnek

Ma több magyar sportolóért is izgulhatunk a Pekingben zajló téli olimpián, ismét versenyez a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott. Közben kiderült, Kónya Zsófia mégis indul 1500 méteren is.

Munkatársunktól

Tegnap egy magyar induló volt érintett a pekingi téli olimpia versenyszámaiban: a női 10 kilométeres klasszikus stílusú sífutásban Pónya Sára a 97. helyen végzett. Teljesítménye azért is bravúros, mert szeptemberben még térdműtétje volt, majd a kiutazása előtti napon pozitív koronavírus-tesztje miatt még az indulása is bizonytalan volt, végül azonban meg tudta előzni a görög Nefeli Titát a 98 tagú mezőnyből. 

 

 

Ami a mai napot illeti, ismét főszerepben lesz a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott, és szép reményeink is lehetnek, hiszen férfi 500 méteren komoly esélyekkel várjuk a futamot. Magyar idő szerint déltől Jászapáti Petráért szoríthatunk, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzője az 1000 méteres számban a döntőért futhat, majd nem sokkal később kezdődnek a férfi 500 méter selejtezői, ahol Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mellett Krueger-John Henry indul. Ez az a szám, amelyre Liu Shaolin Sándor igazán készül, a hétfőn történt, emlékezetes kizárását követően pedig mindenképpen bizonyítani szeretne a mai napon. 13 óra után a férfiak 5000 méteres váltója versenyez, amelyet szintén szép reményekkel várhatunk, itt szerepet kap az FTC-ben versenyző, szegedi nevelésű Nógrádi Bence is. 

 

 

Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edzője, csapatmenedzsere elmondta, női 1500 méteren Jászapáti Petra mellett nem a szegedi Kónya Zsófiának, hanem a tartaléknak jelölt Sziliczei-Német Rebekának szavaztak volna bizalmat, mert ezen a távon jobbnak tartják és megérdemelné a pekingi indulást, technikai okok miatt azonban nem lehet végrehajtani a cserét. A nemzetközi szövetség arról tájékoztatta a magyar küldöttséget, hogy Sziliczei-Németet nem lehet becserélni, így mégis Kónya szerepel a leghosszabb egyéni távon is, amelyet jövő szerdán rendeznek majd meg. 

 

 

A magyar küldöttségből ma még Kónya Ádámért szoríthatunk, aki a sífutás klasszikus stílusú 15 kilométeres versenyében indul el, futama magyar idő szerint reggel 8 órakor kezdődik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában