Kupagyőztes vendég

2022.03.03. 07:24

Az Eger érkezik Szegedre a női vízilabda OB I.-ben

Munkatársunktól

Ismét a Tiszavirág Sportuszodában játszanak. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Az Eger ellen folytatja a bajnokságot a Szeged SZTE OB I.-es női vízilabdacsapata a Tiszavirág Sport­uszodában holnap 12.30-tól. 

Négy mérkőzésük maradt Varga Tamás vezetőedző tanítványainak a bajnoki alapszakaszból, amely március utolsó hétvégéjén fejeződik majd be. Az Eger és a megyei rivális Valdor Szentes ellen hazai környezetben, míg a III. kerületi TVE és a BVSC ellen idegenben ugranak majd medencébe Ármai Zitáék. 

 

 

Az már szinte biztosra vehető, hogy a szegedi lányok a nyolcadik helynél rosszabb pozícióban nem zárják majd az idei szezont. Múlt heti, Győr elleni 7–7-es döntetlenüket követően a hetedik helyen állnak a tabellán tizenegy ponttal. A hatodik Szentes tizen­nyolc, a nyolcadik III. kerület hét pontot gyűjtött eddig. 

 

 

Annak ellenére, hogy koronavírus-megbetegedés miatt több meccset is kihagyott januárban, Miklós Réka személyében top 20-as gólszerzője akad a Szegednek. A fiatal játékos huszonkét találatnál jár, a 19. helyen áll ezzel a góllövőlistán, amelyet az UVSE magyar válogatott világklasszisa, Keszthelyi-Nagy Rita vezet hatvanegy góllal. A holnapi ellenfélből Czigány Dóra dobogós, negyvenöt találatnál jár. 

 

 

Az egriek decemberben a Dunaújvárost legyőzve nyerték meg a magyar kupát, mi­­után az elődöntőben büntetők után a Szentest búcsúztatták. A Szeged SZTE Egerben az ősszel 14–9-es vereséget szenvedett bajnoki találkozón. 

 

 

A 15. fordulóból a Valdor Szentes már lejátszotta meccsét, az UVSE otthonában tízgólos különbséggel hullajtották el a pontokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában