Vasárnap 17 órától a labdarúgó NB II.-ben: Soroksár–Szeged-Csanád GA

2022.03.12. 14:00

Gólerős csapatok találkoznak

A labdarúgó NB II. 28. fordulójában a Szeged-Csanád GA vasárnap 17 órától idegenben szerepel: a Lipcsei Péter vezette Soroksár vendége lesz.

Mádi József

Egy hét leforgása alatt a harma­dik meccsükre készülnek a labdarúgó NB II. csapatai, kivéve a Dorog és a Szentlőrinc együttesét: az e hét közepére kiírt egymás elleni meccsüket március 16-án pótolják.A Szeged-Csabád GA a szentlőrinci utazás és vereség (0–1) után hazai pályán legyőzte a Budaörsöt (6–0), majd holnap megint útra kel, hiszen vasárnap 17 órától a Soroksár vendége lesz. 
 

 

A két csapat kispadján olyan szakemberek ülnek, akik egykor a Ferencváros sikereiért kö­­­­­zösen is küzdöttek: Dragan Vukmir és Lipcsei Péter 2002 és 2005 között volt a fővárosi zöld-fehérek játékosa, ezalatt egy bajnoki címet (2004), két magyarkupa-győzelmet (2003, 2004) és egy szuperkupasikert (2004) ünnepelhettek együtt. 
 

 

A Soroksár és a Szeged is az NB II. mezőnyének leggólerősebb csapatai közé tartozik, hiszen eddig a fővárosiak 46, míg a Tisza-partiak 44 találatot szereztek. De míg a Soroskár 49-et kapott, addig a szegediek csak 20-at, ezért is van nyolc pozíció különbség a két együttes között. Míg Lipcseiék a 12. helyen állnak, addig Vukmirék negyedikek. 
 

 

A fentiekből is kiderülhet, hogy nem lesz gól nélküli döntetlen a találkozó, ahogy az őszi első meccs sem volt az. Még tavaly szeptemberben a Szeged Haruan két találatával 2–0-ra legyőzte ellenfelét, amely akkor nagyon rossz passzban volt. Most viszont hat mérkőzés óta nem kapott ki a fővárosi alakulat, ezalatt háromszor ikszelt (2–2 a III. Kerület és a Győr, 3–3 a Pécs ellen), míg háromszor nyert (2–0-ra verte a Békéscsabát, 5–1-re a Nyíregyházát és 3–2-re a Szolnokot). 
 

 

A Szeged a tavaszi hét mérkőzése közül négyet megnyert (3–0 a Budafok, 2–1 a Dorog, 4–0 a Tiszakécske, 6–0 a Bu­­daörs ellen), kétszer ikszelt (1–1 a III. Kerület és a Haladás ellen), egyszer pedig kikapott (Szentlőrincen 1–0-ra). 
 

 

Ami biztos: a legutóbbi fordulóban a III. Kerület ellen kiállított soroksári játékos, Kékesi Alexander nem szerepelhet a hazaiaknál, míg a szegedi ke­retben eltiltás miatt senki sincs veszélyben. 
 

 

Közben elkezdődött a március 26-án 15.30-kor a Szent Gellért Fórumban rendezendő Szeged-Csanád GA–Ferencváros jótékonysági mérkőzésre a belépők árusítása a jegymester.hu oldalon. Az árak nem változtak: 1000, 2000, 4000 és 15 ezer forintba kerülnek. 
A mérkőzés teljes bevételét az ukrán–orosz háború menekültjei javára ajánlja fel a szegedi klub. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában